Milyen jó is az mikor nem kell semmit megjegyezni. A laptopos ujjlenyomat olvasó is okos dolog. Hozzá rendeled az összes jelszavad és amikor elszáll a készülék csak pislogsz, hogy mik is voltak azok. Nem egyszer találkoztam már userrel aki e miatt nem tudott belépni a kedvenc oldalaira. A gépre logint egy password resettel meg lehet oldani, de a többinél vagy egy napot eltökölt míg megváltoztatta és utána inkább felírta egy cetlire és a noteszába tette. Nesze neked "nem kell megjegyezned mindent". Cégnél nekem is vagy 6-8 jelszót kell fejben tartanom és csak reggelente agyalok hogy "na mi is jön ide?", de egy kávé után már csípőből írom a min 8 max 20 karakteres jelszavakat, loginokat.
Egyszer néztem ezt a Keepass-t vagy mit. Paranoiás vagyok az ilyen programok miatt, mert beírom minden belépési azonosítómat, jelszavamat, majd ha valaki feltöri akkor tálcán az övé minden. Inkább legyen fejben, max a nagyon bonyolultakat fel lehet írni, de oda is néha elég az első 3-4 karakter hogy utána már beugorjon a többi. Egy ilyen 10+ karakteres cuccnál ha nem a cég név, a kisgyerek neve, az én nevem a jelszó plusz pár szám (születési idő, gyerekem születési ideje...stb), akkor ha ráírod magadnak egy cetlire hogy DrXk már tudni fogod a folytatást is. Nem kell végigírni hogy DrXkvrtt128b27 esetleg ezt egy postit-tel kiragasztva a monitor szélére, sőt rögtön a loginname mellé, meg hogy mihez tartozik. (volt ilyen, már nem dolgozik a cégnél) xD