• fs9pilot
    Bármilyen hülyén is hangzik, nagyon sok múlik azon, hogy milyen kormányt tekerget az ember, és ez nem vicc. Egy 6.000 forintos 180°-fokban elfordulni képes kormánnyal, meg egy viszonylag "pontatlan" pedállal nem lehet világot megváltani. Azért akik ilyen időket futnak, nem egy compressor supreme -vel tolják, hanem ott kezdődik hogy Logitech G25/27, vagy Fanatec Club Sport és társaival. Egy igazi versenyautóban a legkevésbé az számít hogy milyen kormányt tekersz, egy pc kormánynál sokkal fontosabb, mivel nincs más visszajelzésed az autóról, a kormány az egyetlen amit "érzel". Csak hogy hozzak egy közeli példát, egyik ismerősöm szintén nagy szimulátoros, és (lehet megint hülyén hangzik), de csak attól javultak a köridői közel 1mp-t hogy a 8 ezres kormányt lecserélte G27-re. Az megint más marhaság hogy már driftelve érkezik meg a kanyarba, az nem tudás, az hülyeség. Egy valódi versenyautóban sz*rban lenne, mert ott nem így működnek a dolgok. Nekem nem azzal van bajom aki 1-2mp -el megy jobbat mint az átlag. De azt ne magyarázza már be nekem senki hogy ugyanabban a kategóriában, ugyanolyan autóval, ugyanazon pályán, setup nélkül +5mp-t ver még a másodikra is... Na olyan a földön nincs. Én az ilyenekről beszélek. Kb. 3-4 éve megtanultam a "blippelést" meg a "heel toe" technikát is, több bajnokságban részt vettem már, nem rossz eredményekkel, sőt, volt már olyan hogy egy 800-as tabellán az első 20-ban voltam, szóval nem tartom magam annyira nyomoréknak hogy ne tudnék ledolgozni +3mp-t, de egy +5-6mp-es köridő különbség, ugyanolyan autóval, azon a pályán a második helyezetthez képest röhejes. Ilyen nincs... Részemről a téma lezárva.