| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
"azért beszélünk róla , h hátha óvatosabbak lesznek az emberek..."
Valamennyire osztom ezt a nézetet, hiszen "néma gyereknek anyja sem érti a szavát", viszont ennél lényegesen komplexebb a dolog és nem csak a "beszéden" múlik.
Vmivel több mint 10 éve szimulátorozok és 16 éve nyüstölöm az utakat nemzetközi szinten is, idáig balesetmentesen (kopp-kopp-kopp), viszont be merem vallani, hogy mindezektől független néha adódnak olyan szituk, ahol saját magam teszem felelőssé.
Tegnap két ilyen szitu is volt:
1. A balos visszafordító féktávján belecsúsztam az előttem lévőbe, aki ez miatt kiforgott. Csupán annyi történt, hogy 2 körös autótapasztalattal a hátam mögött (az is qual tehát "üres" pályán) feltehetően az ABS hiánya miatt hosszabb volt a fékutam mint az előttem lévőnek (aki sztem ABS-el ment), így hiába fékeztem korábban mint amikor üres pályán voltam, még ennél is korábban kellett volna! Tehát mi kellett volna ahhoz, hogy ez ne történjen meg? Rutin, tapasztalat, jobb autóismeret = több teszt/tesztfutam hasonló szituációk.
2. MP4-es első kanyar. Belső íven voltam, viszont kisodródtam a külsőre, ahol voltak mellettem és asszem ez miatt v. ennek hatására mögöttem baleset is történt. Mindvégig tisztában voltam, hogy vannak mellettem (nem láttam, de hallottam), viszont a kanyar kijárathoz közeledve kicsit jobban lenyomtam a gázt bízva abban, hogy azért tapadni fog ez a több csillió dolláros autó, de hát nem így történt. Ráadásul a TC hiánya miatt meg is driftelődött az autó :), így nagyon korrigálni sem tudtam már a helyzeten. Tehát mi kellett volna ahhoz, hogy ez ne történjen meg? Rutin, tapasztalat, jobb autóismeret = több teszt/tesztfutam hasonló szituációk.
Persze mindez elkerülhető lett volna, ha még óvatosabb vagyok, viszont én ezzel úgy vagyok, hogy az élvezethez kell az attack élmény is és kellenek ezek a szituk, hogy tanuljon belőle az ember. Az óvatoskodásból sajnos nem lehet, ott max azt lehet elsajátítani, hogy hogyan ússz meg eseteket és legyél lassú ezáltal, viszont ha jól tudom mi jelenleg autóversenyről beszélünk! Persze kinek mit jelent ez a fogalom... Nyilván az életben nem ennyire bevállalós az ember, sőőőt megkockáztatom, hogy egy esetleges előzésénél megszokásból még az indexet is kitenném.