• mcganyol
    #3
    on:
    ha a termelt vinyók 1/3-a esett most ki, az nem indokolná a dupla árat (mert az összbevételük így még magasabb lenne az eddiginél). Szerintem a vinyók ára azért szállt így el, mert a nagy megrendelőik igényeit mindenképpen ki akarják szolgálni, közel azonos áron mint eddig (hogy ne veszítsék el őket), így aztán annyira meg kellett emelni a kiskerben forgó darabaok árát, hogy drasztikusan csökkenjen a fogyasztás.
    Mellesleg a piac szépen korrigál, kiderült hogy rengeteg "felesleges" vinyó van kint a népnél, elég csak megnézni a használt hdd hirdetéseket. mindenki eladna.

    off:
    Lack, az a baj, hogy ez relatív. a vinyók árához méred az ssd-t. de mire 25k lesz 500giga, addigra mondjuk lesz 10terrás hdd (3-4év) hasonló áron és ezért továbbra sem lesz számodra vonzó alternatíva. én vettem még 500MEGAbájtos vinyót több mint 25ért (15évvel ezelötti Forint árfolyamon számolva). az akkor jó ajánlatnak számított, tehát minden relatív.
    Különben meg napjainkban minek 500G ssd? az nem háttértárnak való. op rendszert és a leggyakrabban használt programokat érdemes rárakni, semmi mást (arra meg elég a 64-128G).