• sanyicks
    Én az utóbbi hétben már harmadszor az évben chromet használtam:
    - kijelölés néha érdekesen működik, gyak blog.hu-n nem lehet egy hozzászólást kijelölni, csak szavakat belőle duplaklikkel, de más oldalon is láttam ilyesmit már
    -nagyon buta reklámblokkoló, felugró reklámablakokkal képtelen elbánni
    -darabos görgetés
    -képtelen a reklámblokkoló szabályok szinkronizálására.
    -jelszókezelő csak a felhasználónevet, és jelszót jegyzi meg, így mindig ki kell jelölnöm a bejelentkezve szeretnék maradni checkboxot, opera ennek beállítását is lementi
    -operában rendesen megkésve, de a legteljesebb és legjobb gpu-s gyorsítást sikerült összehozni, sokkal "smoothabb" a böngészés mint a darabos chrome-ban.
    -ahhoz képest hogy operában az összes böngésző közül utoljára lett extension kezelés, megint csak a legjobb lett, olyan jó minőségű és annyiféle extensiont se firefoxban sem chrome-ban nem látok. Nyilván mindenféle gagyi oldalra való retard extension-ből több van mondjuk ff-re, de az ilyen extensionokat én amúgy a szemét kategóriába helyezném.
    -minden aprósághoz extension kell chrome-ban, még az alapvető dolgokhoz is, lásd reklámblokkolás.

Egyébként nem véletlenül nem terjedt el az opera ja, mert nem kapott orrba szájba reklámot, hypeot és divatot. IE beépítve volt a legnépszerűbb os-be. Firefox olyan hypeot kapott hogy ha nem használtad úgy érezhetted magad mint egy közellenség, egy bűnöző. Most a chrome divatos, hiszen a leggyakrabban használt online szolgáltatások mind azt ajánlják, akár félrevezetéssel is pl sok guglis oldalon megkapom hogy tölsem le a chromet mert a legjobb és más böngészővel hibás lesz. Ha nem lenne sokszor tesznek is róla, pl egyszerűen kitiltják egy funckióról az operát, még ha simán tudná is, esetleg néhány hónappal később engedélyezik, amikor már elérte a hatását. Opera max hülye téveszméket kapott, pl hogy "tök lassú és nagy mert tele van mindennel" miközben gyakran a leggyorsabb helyezést éri el, és a telepítés mérete is messze a legkisebb az összes böngésző közűl, na meg az extra funkciók a menüben is rejtve vannak ha nincsenek aktiválva.

"Ha ezt végigolvasod még az Opera userek fele is panaszkodik..." mint ahogy az összes böngészőnél így van a saját topikjában, persze főleg a divatosabbik felénél közös topikban szeretik ezeket nem hangoztatni.

Valahogy még is több hét chrome használat után mindig visszahúz az opera, néhány hibájának ellenére is (igaz eközben a chrome-ban is legalább ennyi hibát találok :D).