• Munkas
    Ez felfogás kérdése. A böngészőnek kell tudnia kezelni a webet és nem a felhasználót beszorítani. Ha más böngészők meg tudják jeleníteni az oldalakat, akkor az Opera rosszabb náluk, hiába gyorsabb.
    Én az MS cuccokból csak az Office2007-et nem szeretem, a többi jó, de amúgy sem lehet kikerülni a használatukat, ha mondjuk azt mondják, hogy a munkádhoz kapcsolódó dolgokat SharePointban tudod kezelni. A hivatalos levelezésre is a cég szervereit kell használni stb.
    És ennek meg is van az oka. Ma az MS legelterjedtebb, és biztosan a legjobbak között is van. Persze lehet romantikus globalizációellenes ideológiával lázadni, de a műszaki terülten dolgozók inkább pragmatikusak, mint idealisták. Én is próbálgattam minden mást MS helyett, de most a jelenlegi informatikai világban az a legjobb. Ezt van az Opera mellett is IE.
    Közben felment az Opera frissítés. Megint vannak felesleges és zavaró külsőségek. Nem tudom minek kell színeket, árnyalatokat, kontrasztokat cserélni, apró formákat módosítani. Feleslegesen újrarajzolni az összes ikont. Hátha mellé nyúl a szerencsétlen felhasználó, mert nagynehezen megszokta a korábbit. Az Ha jól látom az Untie-t is módosult. Ill. nem, csak (feleslegesen) csináltak hozzá egy ablakot, amit megint végig kellett nyomkodni és elolvasni.
    Ezt utálom legjobban az Operában. Mindig máshogy néz ki mint az előző verzióban. És pont ez az amiért a legtöbben a MS-t is utálják. Nem a tartalom és a használhatóság számít, hanem a változtatás. Ha bevált valami kell akkor is.