• Ender Wiggin #52
    Teljesen el vagytok tévedve a rákkezelés anyagi vonzatait illetően. Mindenki örülne, ha pár ezer dollárból megúszható lenne....

    Sőt, ezek a megfáradt összesküvés elméletek is kezdenek szánalmassá válni.
    A gyógyszergyűrak finanszírozzák a kutatást, mi a faszért tennék hosszú éveken át, ha a vége előtt feloszlatnák a csapatot? Vagy más oldalról megközelítve, honnan került volna elő az elmúlt 2-3 évben számos új szer, ha ez nem állna senki érdekében?

    Nagyon sok rákellenes szer van, igaz nem univerzális. Specifikusan, különböző szervek megbetegedéseire. Köztük olyanok, melyek sokkal kevesebb mellékhatással bírnak, mint a korábbi nehéztüzérség.

    A rákkal az a baj, hogy hiába vagy tünetmentes 5 évig (és hiába gyógyul meg a primer rák), jó nagy az esélye,. hogy a 6. évben lesz egy áttét. Akit egyszer diagnosztizálnak, még ha tünetmentes is, rettegésben éli az életét.

    @molnibalage: gondolom nem vagy orvos, ugye? na jó, akkor modok egy olyan rákfajtát, aminek a kezelése évekig tart. Pl. vastagbél/végbél rák. A diagnosztizálástól a preop kemón, az első sztóma műtéten, a posztop gyógyszereken, a helyreállító műtéten át, a később megjelenő máj, tüdő, agy metasztázisig sok-sok év telhet el.