• Komolytalan
    #8
    Kisgyerek, menj vissza az oviba, és ott próbálj okos lenni.

    "Az amd azért rak be fél magokat, mert arra készül hogy a lebegőpontos műveletek (a lebegőpontos egység lett megosztva), a gpu részen fognak futni, ha majd APU-ba kerülnek a bulldozer magok."
    Valójában az FPU mellett a fetch/decode, és az L2 cache is közös. Ezeket is a GPU fogja pótolni? Lol. Az a nagy büdös helyzet, hogy ezek nagyon erősen megvágják az egészpontos teljesítményt is, 1.5-2x "fél-mag" kell az AMDnek ahhoz, hogy bármiben is verni tudja az intel hasonló kategóriás procijait.
    Egyébként is: a GPU hogy hatékony legyen (hozza azt a csillió flopsot) ahhoz masszívan párhuzamosíthatónk kell lenni a feladatnak. Egy szálon kb egy Celeron 300 szintjén van a GPU. És nem 2-4-8 szálra kell bontani - mert attól egy x86 mag FPUja még mindig gyorsabb -, hanem mondjuk 500 vagy 1000 szálra. Ez meg elég ritkán adott. Hiába van már meg ehhez több nyelvben is a támogatás (pl PostgreSQL-nek van GPU támogatása), mikor nagyon marginális az a terület, ahol ezt lehet használni.

    Az AMD jelenleg a csúcskategóriában 2-3x méretből tud az intelnél kisebb teljesítményt kivasalni. Vagyis drágábban gyárt olcsóbban eladható procit. Emellett teljesítménykorlát adott (szerverekbe nem rakhatsz akármekkora fogyasztású procit), így egyértelműen valamit le kellett húzni. Az tény, hogy ezek az egységek kisebb fájdalommal járnak, mintha mondjuk kidobta volna a fele magot kompletten, vagy negyedelte volna az L1/L2/L3 méretét. De ettől ez még szükségmegoldás.

    "Persze ezt meggátolhatják azok a retardált hülyék akik 6-7 év nem voltak képesek többszálú programot írni, sem 64bitre átírni(azt sem aminél jól is jönne), bár mivel az intel új procijai is tudnak végre opencl-t, rá lesznek kényszerítve a gpgpu-zásra."
    Valójában szerver területen is leszerepelet az AMD procija. Itt van pl egy
    cikk.
    Ezen a 6 magos Xeonhoz hasonlítják a 16 (fél)magos Buldozert, és fej fej mellett vannak azon a területen, amiben az AMD procija elvileg a legjobb teljesítményt tudná nyújtani, mivel jellemzően nem FPU intenzív.

    "Ja egy fos az amd, végül is a legjobb gpukat gyártja, a brazos péppé veri az atomot mindenben :D"
    A low-end részt ki nem sz.rja le? Egyébként ezen a területen meg úgy néz ki hogy az ARM nyomja le az AMD-t, ha teljesítmény/fogyasztást nézünk.

    "Annyi azért igaz a hozzászólásodból hogy sosem tud eleget gyártatni(ez egyébként eléggé ellentmond a szarságnak, mert ha olyan szar lenne akkor nem lenne többletigény rá folyamatosan...)."
    Nem sosem, hanem amikor jó volt (Athlon vs P3, Athlon XP vs P4) akkor nem tudott.

    "Egyébként az x86-nak kezd vége lenni, úgyhogy valszeg jó felé kacsintgat."
    Ezt már 20 éve is mondta minden idióta. A jelenlegi processzor architektúrák közül az x86 fog a legtovább élni.