• Deus Ex
    #5
    Olyan gyorsan kering, mint minden más keringene hasonló pályán. Nagy valószínűség szerint egy Szojuzzal is megvalósítható lenne ugyanez, ismereteim szerint a felszállást követően átmenetileg, néhány keringés erejéig szoktak hasonlóan alacsony pályán repülni vele.

    A Cef által felvázolt problémákon túl, a szonda és a rakéta alkotta űrszerelvény tervezésekor egészen biztosan nem számoltak az űrbeli szervizeléssel. Másrészt, nézd meg Farkas Berci űrkabinját, valahol ki van állítva, korábban a Közlekedési Múzeumban volt, most talán a Csodák Palotájában van, szóval nézd meg mekkora, és fogalmat alkothatsz róla, mennyi szerszám és pótalkatrész férne be.

    A Marsról lecsúszott szonda esetleges céljául valamelyik elérhető kisbolygó mellett még a Holdat emlegették más fórumokon. Jóllehet, a Hold esetében várható tudományos haszon elmarad az impozáns, Phobosz mintavisszahozó küldetéstől, de legalább kipróbálható lesz a többi komponensének működése, ha már tanulópénzt kell fizetni, legalább szélesebb körű tapasztalatokat kapnak, még így is jobban járhatnak, mint a NASA járt az Mars Polar Lander - Mars Climate Orbiter párossal, amiből ugye csak annyit sikerült megtanulni, ha valami nincs kész, nem kéne elindítani, illetve elgondolkodhattak a mennyi?/harminc/mi harminc?/mi mennyi? dialógus tudományos-műszaki vonatkozásain.