Komolytalan#46
"Emberek, vegyük már észre, hogy sokat változott a világ a '80-as évek óta!
Az akkori programok gyerekjátékok voltak a maiakhoz képest, ez köszönhető a rohamosan fejlődő technológiáknak."
Ez nem igaz. A strukturált programozás alapjait valamikor a 60-70-es években fektették le. A 80-as évektől annyi változott, hogy megjelent az OOP, a többszálúság, és az eseményvezérelt programozás. Ezeket ugyanúgy el tudom magyarázni egy félművelt egyetemistának 45 percben, ahogy a QuickSortot is, és ugyanolyan hatékonysággal fogja fel mindkettőt. A QuickSortot meg bármely, a 80-as években végzett programozó már tanulta. És a QuickSort alapalgoritmust - értsd: azért még nem kapsz enni. Attól többet kell tudni.
"Akkoriban egészen más szempontok szerint programoztak, más metodika szerint és még sorolhatnám, mennyi minden volt más."
Na sorold. Mert én valamennyire azért sejtem, bár inkább már a 90-es években kezdtem el programozni. Akkor tényleg más volt minden, mert a kód sebessége számított jobban, nem a fejlesztési idő. Most a kód sebesség nem igazán számít, csak legyen kész tegnapra. Most senki se fog bináris keresést írni, mert bár az csak logaritmikusan lassul, de van vagy 5-6 sor, amit begépelni fájl. Helyette ír lineárist, amely lineárisan lassul. 1000 elemnél már 100x lassabb - de ki nem sz.rja le - van ezekben a gépekben kraft.
"Sok programozó ma se tud olyan szinten, mint ez a 12 éves kis srác, mégis megél belőle."
Ez a kis srác amit csinált az részben letölthető tutorialok formájában, részben tényleg a 12 éves színvonal. A mi korunkban mindenki szöveges kalandjátékot írt, mert ahhoz volt tutorial (könyv formájában).