• janyikzs
    Örülök, hogy egyetértünk akkor.

Nem írtam, hogy az akkori meg a mostani az egyforma, de azt meg írtam, hogy én is használom jelenleg is a "fogd, vidd és használd" módszert, csak persze nálam ez a munka 5%-a és 95%-a pedig a forráskód kézzel való megírása. Nem kétszínűség ez, csupán akkor nem volt elérhető ez (és mi írtuk meg ezt a részét is), de ha ma már szinte mindegyik fejlesztőeszköz ezt tartalmazza, akkor nem tudod kikerülni a használatát, pláne, ha segít, akkor nem is akarod.

A legtöbb felkerült app (android-os és iOS-es is) egy hétvégi "mű" mindösszesen, csak valamit túlértékelnek, vagy egyszerűen valaki olyan dolgot talált ki, ami tetszik másoknak, legyen az akármilyen egyszerű is (pl. Angry Birds).

Egyetértek abban, is hogy a régi forráskód a pár ezer sortól a pár tízezres nagyságrendig tartott és a mai meg pont több tízezertől kezdődik, de azért ne feledjük, hogy az itt bemutatott két "fiatalember" munkásságából lehet, hogy a két kezemen meg tudom számolni a kézzel írt sorokat.

A csodagyerek kategória talán onnan indul, amit te is írtál, hogy a bírák sem értik, hogy pontosan mit művel a program, csak "végzi a dolgát".
    Assembly versenyen láttam fiatal srácokat, akik a 4k-s kategóriában (azaz 4096 karakter a teljes progi), olyan dolgokat kreálnak (zenével, térbeli animációkkal), hogy le a kalappal előttük.

De végül is talán az a legkönnyebb, ha különbséget teszünk a programozó és a szoftverfejlesztő között. Itt a cikk is szoftverfejlesztőkről szól, nem programozókról, akik görnyednek több tízezer-százezer sor felett.