• lordsithlord
    Nézd, ezen elvitatkozhatnánk, 2 évig tanultam Delphi-ben programozni, 1 évig Pascalban, anno tanultam vagy 2 évig Basic-ben, felső oktatásban pedig jött a C, a C++, a Java és webalapnak a HTML és a PHP. Mind más volt, bár sokmindenben hasonlítottak.

A számítástechnika alapjaiban változott a 80-as évek óta, ezt azt hiszen rendszerinformatikusként elég reálisan meg tudom ítélni. Nem csak a külcsín, hanem az egész informatikai viselkedéskultúra megváltozott, ennek megfelelően egészen más kihívások vannak ma, mint anno voltak a Commodore-os időkben. Tény, hogy sokkal könnyebben lehet ma számítógéphez jutni, így ez a része nem okoz kihívást, de maga a számítógép kezelése, üzemeltetése, programozása gyökeresen megváltozott.

Sok helyen azt mondják, hogy az informatika alapjait a 70-es évektől kell nézni. Nos, én és még sok gyakorló informatikus ezzel nem értünk egyet, mert ha már alapokról beszélünk, akkor a mai informatika alapja a 8086-os CPU-n alapuló gépekben keresendő, hiszen ezek álltak elsőnek közel a mai PC-khez. A korábbi gépeket alapként említeni olyan, mintha a lézerszike elődjének tekintenénk a pattintott kőkést.