senki687#128
"...korongot forgatva az valóban kitérített egy felfüggesztett pálcát..."
Nem oldható meg földi körülmények között olcsón egy ilyen kísérlet, mivel elméletileg 0 pascal nyomason lenne értelme. Ellenkező esetben a forgó korong pontjai más-más sebességűek a középponttól vett távolság függvényében, ezért a levegővel érintkezve (nem 0 nyomás esetén) más-más surlódási erő adódik, nyomáskülönbség lép fel, ami szelet okoz és kitéríti a pálcát.
"Ez ott bukik, hogy az antianyagnak nem negatív gravitációja van, és a tömege sem negatív."
Ezzel egyet is értek. Nem is ezt állítottam. Azt mondtam, hogy az anyag-anyag között gravitációs vonzás van és úgy gondolom, hogy az antianyag-antianyag között is gravitációs vonzás lehet. Ellenben az antianyag-anyag között vajon nem-e gravitációs taszítás lép-e fel? Csak mert számomra nem tűnik nyilvánvalónak, hogy ez csak fordítva működhet. Egyáltalán mi az a gravitáció? A tér görbülete? Szóval én azért ezt a tulajdonságát megvizsgálnám az antianyagnak, ha eddig még nem tették meg.
"Az antianyag az anyagtól töltésben különbözik, és az anyaggal ütközve megsemmisülve energiává alakul mindkettő."
Lehetséges, hogy csak ennyi a különbség. Úgy emlékszem, a hírek szerint még csak az idén tudtak egyáltalán antiprotont és pozitront lelassítani és csapdába fogni a viszgálatokhoz, azt is Kínában. Szóval nem hiszem, hogy egyelőre a netre kikerültek volna valódi információk a kutatásból az antianyag valódi tulajdonságaival kapcsolatban. Szerintem a megjelnt hírek inkább csak feltételezések. Az eredmény biztosan nagy titok lenne. De a dögunalmas "ugyanolyan" tulajdosnágra hivatkozva a legkönnyebb leszerelni az érdeklődőket, így aztán nyugodtan folytathatják a vizsgálatokat....
"Ha lenne egy galaxis, amiben csak antianyag van, a távcsőben nem vennéd észre, hogy antianyagból van."
Ez az előző állításod feltételezésére épül és nem adna magyarázatot a sötét energiára és még több nehezen megválaszolható kérdést vetne fel. Lehet, hogy igazad van, de lehet, hogy nincs. Szerintem még jópár évig nem fogjuk megtudni a választ.