Komolytalan#48
Filmet nem nézem meg - hét végi totalcarra se volt még időm... Azért köszi. Egy dolog tisztában lenni, meg másik dolog kiutat keresni. Szerintem a 100%-os tartalékráta, illetve az állami pénzkibocsátás az lehet hogy 200 évvel ezelőtt üdvös lett volna, de most már halottnak a csók. Az más kérdés hogy ugyanúgy kivitelezhetetlen a dolog, ahogy az általam javasolt nonprofit bankrendszer is az. Ezek az elméletek feltételezik, hogy a bankok jó pofát vágnak ahhoz, hogy kiírják őket a rendszerből. Na ez nem így lesz. Ne felejtsük el: "most is az emberek vagyonának szerintem több mint fele a bankoké". A fél világ ellen meg a világ másik fele - ez pontosan egy világháborút képlete. Egy igazié, amilyet még nem látott a világ.
Utolsó bekezdéseddel egyetértek - végül is csak kihoztad te is, hogy az alapvető gond az a bankok profitorientáltságával van, holott "a bankok az égadta világon semmiféle produktív dolgot nem tesznek". Én csak azt mondom, hogy ez ellen globálisan nem lehet tenni. Amit én tudok tenni, az az hogy nincs CHF hitelem, ami hitelem van azt durván holnap vissza tudom törleszteni a megtakarításaimból. Mindemellett 17 éves autóval járok (meg BKVval), és panelban lakok, és megtanultam jól érezni magam abban, ami a képességeim alapján nekem jár. És nem érdekel a külvilág elvárása, hogy az én fizetésem alapján családi házban, vagy legalábbis új építésű trendi lakóparkban kéne élnem, 3-4 évenként új autóra cserélnem, és rettegve néznem napközben 10x hogy mennyi is a CHF árfolyam. Ezt a mentalitást továbbadom a gyerekemnek, aztán lesz ami lesz:-)