• samebadi
    #9

    Tisztelt levegő munkacsoport!

    A katasztrófavédelemtől irányítottak önökhöz, a negyedik kerületben lakom, gyakran érezhető a környéken, többször az egesz keruletben massziv vegyszerszag. Sokaig nem is sejtettem a szag forrasat, mignem egyszer a sanofi aventis uzemenel, a brusszeli es berlini utca keresztezodesenel nem tudatosult bennem, honnan is jon a szag.

    atgondolatlan lepest tettem, de tehetetlen voltam, levelemre az ujpesti onkormanyzat egesz egyszeruen nem reagalt, pedig tobb ottani cimre is tovabbitottam. Volt, h a rendorseget kuldtem ki, a kollegak is ereztek a szagot, de az uzem szerint ez szabalyos folyamat, es mnden rendben van. A ktasztrofavedelem is tobbszor kiment, azt mondtak, az uzem szerint, valoban, sosav lefejtes tortent, de a papirforma szerint ez teljesen normalis. Szemelyesen beszeltem egy, a keruletben lako kollegaval, aki azt mondta, ok is erzik rendszeresen a massziv szagot, bar nem tudtak honnan johet, ok ajanlottak felhivatalosan onoket, mert szerintuk csak onok tudnak mobil meroallomasokat kihelyezni, egyebkent mar 2 eve megy ez a huzavona.

    A google earthen megfigyelheto, h pont a megjelolt teruleten folyik nagyuzemi vegyipari tevekenyseg.

    sajnos nem hiszem el, h ez valoban csak kismertekben karos, illetve azt sem, h normalis es jogszeru az, h az egesz keruletben erezheto ez a szag.

    kerem vizsgaljak felul az esetet, es helyezzenek ki meroallomasokat. Ha ez lehetseges.

    egyebkent a szag foleg este erezheto nyivan amikor beerkeznek a vasuti kocsik. Sajnos nem tudok muholdkepet mellekelni, mert mobil ezkozrol vagyok, de valos adatokkal sem szeretnek szolgalni, mindenesetre az a felveteleken is latszik, h ez a lefejtes olyan szinten nagyuzemi, h elkepzelheto, h a gozoket, gazokat az egesz keruletben szetviszi a szel.