• samebadi
    #8
    Továbbított üzenet kezdete:

    Feladó:
    Dátum: 2011. augusztus 23. 22:33:06 CEST
    Címzett: "[email protected]" <[email protected]>
    Tárgy: Gyógyszergyár
    Sziasztok,

    Évek óta lakom újpesten és már a kezdetektől fogva felfigyeltem az esténként időszakosan érezhető tömény vegyszerszagra. Sokáig nem ismertem a forrását, majd személyes tapasztalatok útján kiderítettem, hogy a szomszédos Sanofi Aventis üzemből származik. Ez egy francia tulajdonban levő gyógyszergyátó vállalat és az információm megalapozott.

    Amint megtudtam ezt, amikor elkezdtem érezni a szagot felhívtam a kapitányságot, hogy ugyan már, ugorjanak oda be és nézzenek körül. Megtették. Azt mondták a kollegák is érezték a szagot, az egész kerületben, de az üzem szerint minden szabályosan történik, a szag veszélytelen a lakosságra és a termeléssel együttjár. Állítólag sósav lefejtés, de ez a szag sokkal természetellenesebb. Olyasmi mint ami a friss gyógyszeres levelek felületén érezhető. Szerintem a váákumozás, vagy fröccsöntés mellékterméke, de olyan koncentrációt ér el néha, hogy szabályosan szúrja az ember orrát. Az íróasztal és nyitott ablak mellett, elvileg kilóméterekre a komplexumtól.

    A rendőrségtől személyesen irányítottak át a katasztrófavédelemhez, akik közölték, hogy ilyen jellegű méréseket nem áll módjukban végezni, de ők is kimentek, körbenêztek. Átirányított egy operátor személyesen a levegő munkacsoporthoz, akik közölték, hogy a bűz miatt lehet max polgári peres úton reklamálni. Az önkormányzat pedig válaszra sem méltatott.

    A valószínüsíthetően mérgező anyag esténként változatlanul ömlik budapest egyik legsűrűbben lakott kerületének légterébe és az erre hatályos szervek még csak méréseket sem hajlandóak végezni."