• Doktor Kotász
    #38
    "Persze, csak az átlag 60 emberes kelta törzsek, hogyan mozgattak meg 15 tonnás köveket? És legfőképp minek, ha csak puszta viskó lett volna? Gondolkodj el azon, hogy feleslegesen senki sem tesz semmit, pláne nem a kora középkorban, amikor az embereknek az élelem megtermelése is egész napos elfoglaltság volt.
    Szerintem is hülyeség, hogy alienek csinálták volna, de egy sima házhoz nincs szükség messziről hozott 15 tonnás kövekre, ahogy te gondolod."

    Stonhenge mellett elég komoly ásatások folytak. Mivel az épület a napéjegyenlőség/napforduló szerint van tájolva, logikus következtetés, hogy vallási szentély volt. Az ásatások arra engednek következtetni, hogy több ezer ember gyűlhetett össze ünnepek idején, mert hatalmas gödrökben rengeteg állat csontvázát találták. Napéjegyenlőség idelyén óriási bult rendezhettek, amolyan kőkori majálist. Bohóckodás 60 emberről beszéni, amikor az ásatások többezer ember részvételével tartott önnepségekre utalnak. Nyílván akkor is volt társadalom, volt vallásuk, így építettek egy templomot maguknak, ahol egy évben egyszer összegyűltek egy vallási ünnepen. Ha vége volt, mindenki hazament a saját törzséhez. Az, hogy ma hazánkban 3200 település van, még nem jelenti azt, hogy ez nem egy ország, nem egy nemzet. Semmi rejtély nincs benne. Fogták és felépítették. Évezredekig semmilyen technikai fejlődés nem volt utána, de az akkor épült épületeket elfogadjuk ténynek, és nem rejtélynek, hogy ki építette. Nyílván azok az emberek, akik akkor éltek. Írásos emlék nem maradt fent abból a korból, ennyi a különbség.