Komolytalan#90
"Ha mar eldontott kerdes a fejlesztes, akkor a native code - adott platformon - kevesebb kotottseget tartalmaz."
Ez sem igaz. A Flash Builder egy Eclipse, fejlett UI osztályokkal - gyakorlatilag nem bonyolultabb összerakni benne egy UI-t mint mondjuk C#-ban. Igaz nem is egyszerűbb. Az UI meg tipikusan olyan, hogy User sebességét ha tudja, akkor jó. Tökmind1 hogy egy datagrid 1/100 vagy 1/1000 sec alatt reagál - mindkettő megfelelő. Nyilván ha kell egy csak Win-en futó, csak desktop alkalmazás, akkor nem Flash Buildert fog az ember választani, hanem mondjuk .net alatt összedobja.
"Amugy ugy allitod be, mintha egy xcode-ban olyan rettenetesen bonyolult lenne fejleszteni."
Nem, én arról beszélek hogy amit xcode-ban csinálsz, az nem lesz platformfüggetlen.
"Az meg, hogy egy gepkozeli kornyezetben vagy, az csak tobb lehetoseget ad."
Amire vagy szükség van vagy nincs.
"a cross-platform deployment - viszonylagosan - rovid ideje miatt. Mert azert ismerjuk be, ez az egyetlen elonye."
Viszonylagosan rövid? Ha valamiből akarsz egy böngészőben futó, és egy tableten (telefonon, tökmind1), alkalmazásként futó változatot, az mennyi idő plusz? Gyakorlatilag ezek új alkalmazások. Lehet hogy desktop kliens mondjuk C#-ban ugyanannyi idő alatt meg lehet írni mint flexben, de hogy lesz abból normális, böngészőben futó, és ios, android alkalmazás?
"A bongeszoknek is vannak gondjaik, nem vitatom, de meg igy is a flash plug-in jelenti a legnagyobb hibaforrast."
Mivel más komoly plugin nincs.
""Almás gépen meg megy jól"
En egesz eddig az OSX-rol beszeltem."
Én is. És pont leszarom hogy kik mit cikkelnek almán fagyó flashről, ha az én almás gépes megrendelőimnek az én általam készített alkalmazás tökéletesen, fagyás nélkül működik, és nekem az árát kifizetik.
"A masik nagy gond, amikor flash hasznalat kozben iszonyatosan megugrik a CPU terheles. Ez foleg notebook-nal eleg zavaro, hogy valami osszecsapott swf miatt egy cikk olvasasa alatt porog a ventillator, mint egy gazturbina."
Mert mi mástól ugrana meg? Hyakorlatilag ez az egy aktív kliens tartalom van széles e weben? Ha html5+JS bannert raknának fel, akkor 5x annyi CPU időt fogyasztana. Értsd scrollozni se tudnál, mert fossá fagyna az egész böngésződ. Ja, és az nem is plugin, szóval annak a lefagyását egy fokkal szarabb kezelni.
"Peldaul iOS alatt mashogy kell elerni a gepen tarolt fenykepeket, zeneket, emaileket vagy sms-eket, mint android alatt."
És ehhez egy szaros kis alkalmazásnak mi köze volna? Nehogy már a személyes dolgaim között turkáljon. Ez PC desktopra fordított flashnél sem elérhető. A saját könyvtárában tud serte-pertélni (jellemzően csak olvasni), plusz tud tárolni dolgokat un. shared objectsben, ami 1 db fájl alkalmazásonként. A többire meg ott van neki a http protokoll, meg az egyéb socketes protokollok, szigorúan 1024 fölötti portokkal.
"A kulobozo szenzorokat?"
Ezek meg lehet hogy különböznek, de egységes API van az AIRben hozzájuk. És adott készüléken vagy van ilyen szenzor vagy nincs, vagy engeded az AIRnek hogy használja vagy nem.
""van Timer osztály, és van direkt szinkronizációra használatos esemény is"
Peldaul hozzafersz az openGL osszes eventjehez is?"
És ennek most mégis mi köze van a különböző futási sebességekhez, amelyekre a Timer osztályt írtam? Van egy Stage3D API, azt lehet használni, oszt jónapot. Az hogy az alatt D3D, OpenGL, vagy linuxf.szom fut, az pont nem érdekel.