• Papichulo
    Ha mar eldontott kerdes a fejlesztes, akkor a native code - adott platformon - kevesebb kotottseget tartalmaz. Te mindig masra tereled a szot, de itt peldaul tipikusan a jatekok kerultek szoba (nem en hoztam fel), ott pedig ha valami cutting-edge dolgot akarsz csinalni, a flash nem opcio.
    Amugy ugy allitod be, mintha egy xcode-ban olyan rettenetesen bonyolult lenne fejleszteni. Szerintem maga az IDE az kb. olyan lehet, mint a Flash. Az meg, hogy egy gepkozeli kornyezetben vagy, az csak tobb lehetoseget ad.
    Mindazonaltal kivancsian varom, hogy az AIR-nek milyen jovoje lesz es, hogy mennyien fognak atallni ra kizarolag a cross-platform deployment - viszonylagosan - rovid ideje miatt. Mert azert ismerjuk be, ez az egyetlen elonye.

"Vagyis a böngészők szarok - erről beszélek. Fagynak azok más plugintől is - lásd feljebb."

A bongeszoknek is vannak gondjaik, nem vitatom, de meg igy is a flash plug-in jelenti a legnagyobb hibaforrast.

"A linux nem desktop oprendszer."

Ezt emlitetted mar az Ubuntu vagy a SUSE fejlesztoinek is?

"Almás gépen meg megy jól"

En egesz eddig az OSX-rol beszeltem. De ha nekem nem hiszel:
    "Serlet* explained that, based on data from the Crash Reporter application built into Mac OS X — the thing that asks if you’d like to send crash data to Apple after a crash — the most frequent cause of crashes across all of Mac OS X are [...] “plugins”.

Serlet didn’t name any specific guilty plugins. Just “plugins”. But during the week at WWDC, I confirmed with several sources at Apple who are familiar with the aggregate Crash Reporter data, and they confirmed that “plugins” was a euphemism for “Flash”." (http://daringfireball.net/2010/01/apple_adobe_flash)
    *:Apple senior vice president of software engineering

Regota hasznalok OSX-t es sajnos ezt en is megerosithetem. A masik nagy gond, amikor flash hasznalat kozben iszonyatosan megugrik a CPU terheles. Ez foleg notebook-nal eleg zavaro, hogy valami osszecsapott swf miatt egy cikk olvasasa alatt porog a ventillator, mint egy gazturbina.

"Mit kellene implementálni?"

Peldaul iOS alatt mashogy kell elerni a gepen tarolt fenykepeket, zeneket, emaileket vagy sms-eket, mint android alatt. Ezt hogyan lehet megoldani AIR-ben? Vagy a proprietary protokolokat, mint peldaul iOS-nel az airplay? A kulobozo szenzorokat? Vagy az egyedi filetipusokat (pl. .aac vagy .avi)?

"van Timer osztály, és van direkt szinkronizációra használatos esemény is"

Peldaul hozzafersz az openGL osszes eventjehez is?

"Ahonnan én másoltam ott igen."

Akkor errol a magyarazatrol lecsusztal :)