Papichulo#81
Ha mar eldontott kerdes a fejlesztes, akkor a native code - adott platformon - kevesebb kotottseget tartalmaz. Te mindig masra tereled a szot, de itt peldaul tipikusan a jatekok kerultek szoba (nem en hoztam fel), ott pedig ha valami cutting-edge dolgot akarsz csinalni, a flash nem opcio.
Amugy ugy allitod be, mintha egy xcode-ban olyan rettenetesen bonyolult lenne fejleszteni. Szerintem maga az IDE az kb. olyan lehet, mint a Flash. Az meg, hogy egy gepkozeli kornyezetben vagy, az csak tobb lehetoseget ad.
Mindazonaltal kivancsian varom, hogy az AIR-nek milyen jovoje lesz es, hogy mennyien fognak atallni ra kizarolag a cross-platform deployment - viszonylagosan - rovid ideje miatt. Mert azert ismerjuk be, ez az egyetlen elonye.
"Vagyis a böngészők szarok - erről beszélek. Fagynak azok más plugintől is - lásd feljebb."
A bongeszoknek is vannak gondjaik, nem vitatom, de meg igy is a flash plug-in jelenti a legnagyobb hibaforrast.
"A linux nem desktop oprendszer."
Ezt emlitetted mar az Ubuntu vagy a SUSE fejlesztoinek is?
"Almás gépen meg megy jól"
En egesz eddig az OSX-rol beszeltem. De ha nekem nem hiszel:
"Serlet* explained that, based on data from the Crash Reporter application built into Mac OS X — the thing that asks if you’d like to send crash data to Apple after a crash — the most frequent cause of crashes across all of Mac OS X are [...] “plugins”.
Serlet didn’t name any specific guilty plugins. Just “plugins”. But during the week at WWDC, I confirmed with several sources at Apple who are familiar with the aggregate Crash Reporter data, and they confirmed that “plugins” was a euphemism for “Flash”." (http://daringfireball.net/2010/01/apple_adobe_flash)
*:Apple senior vice president of software engineering
Regota hasznalok OSX-t es sajnos ezt en is megerosithetem. A masik nagy gond, amikor flash hasznalat kozben iszonyatosan megugrik a CPU terheles. Ez foleg notebook-nal eleg zavaro, hogy valami osszecsapott swf miatt egy cikk olvasasa alatt porog a ventillator, mint egy gazturbina.
"Mit kellene implementálni?"
Peldaul iOS alatt mashogy kell elerni a gepen tarolt fenykepeket, zeneket, emaileket vagy sms-eket, mint android alatt. Ezt hogyan lehet megoldani AIR-ben? Vagy a proprietary protokolokat, mint peldaul iOS-nel az airplay? A kulobozo szenzorokat? Vagy az egyedi filetipusokat (pl. .aac vagy .avi)?
"van Timer osztály, és van direkt szinkronizációra használatos esemény is"
Peldaul hozzafersz az openGL osszes eventjehez is?