• Papichulo
    #109
    Eleg kemeny fanboy hozzaallassal rendelkezel. Vicces, hogy engem nevezel szuklatokorunek, amikor te nem latsz a flash-en tul :)

    Akkor megkerdezem megegyszer, milyen olyan desktop alkalmazast tudsz mondani, amiben a flash/flex megoldas piacvezeto? Konretan! Hany ilyen terulet van a native code-dal osszehasonlitva?

    Ismetlem, nem mondom azt, hogy a flash mindenre alkalmatlan. De sokmindenre igen! Raadasul semmiben sem tud - adott platformon!!! - tobbet nyujtani, mint egy arra native-ben megirt alkalmazas es semmiben sem nyujt kiemelkedot!

    MMO(RPG)s:
    SW renderer? Az biztos vilagsiker lett. Milyen merteku bevetelekrol beszelunk ezeknel?
    Legalabb olyan szinten, mint a kevesbe ismert WoW? Merthogy szamomra az szamit sikeres MMORPG-nek, nem pedig a szinten mindenki altal ismert Shakes&Fidget. Tanki Online nevu MMO? Nem ismerem de feltetelezem, hogy ebbol is rendeznek vilagversenyeket, mint a Countstrike-bol, meg a Starcraft-bol. Jol latom? En nem azt mondtam, hogy nem leteznek flash-re MMO-k, hanem, hogy ezek meg sem kozelitik az igazi vilagsikereket. Arrol meg ne is beszeljunk, hogy meg az altalad emlitett jatekoknal is feltetelezem, hogy a server-side resznek, koze sincs a flash-hez.

    Adatbazis szerverbol lehet, hogy keves van, de azert az Oracle az gondolom eleldegel belole. Flash-ben eselytelen lennel betorni a piacra, pedig az 1000< portok alkalmasak erre is.

    Photoshop Express? Ezt hany hivatasos fotos vagy grafikai studio hasznalja a Photoshop CS helyett? Amikor meg sem lehet vele nyitni barmilyen kepet a kameran vagy a HD-n, csak azt ami be van masolva a konyvtaraba?

    "A preview-k alapján már rágják a küszöböt a vásárlók"
    Excel analogia? Detto... Gondolom a Microsoft mar retteg, hogy mikor leszel kesz a te valtozatoddal, mert akkor aztan csunyan bukni fog az MSFT ;)

    Gondolom a tobbi altalam emlitett teruletre (3D render/vago/zeneszerkeszto/CAD/CAM) meg azert nem reagaltal, mivel a flash maximalisan alkalmatlan a megvalositasra.

    Vicces fiu vagy te... Most pont openAT-re fejlesztek egy flottakoveto rendszert egy Sierra Wireless eszkozre. Lenne esetleg otleted, hogy ezt, hogyan tudnam flash-re atultetni? Gondolom pikk-pakk kesz lennek a fejlesztessel. Nyugi, csak ironia volt, nem kell valaszolni :)

    "Szóval ha nem haragszol megint csak hiszek a saját szememnek - tégy te is így"

    Esetleg tudnal valami linket is adni, vagy az egyetlen letezo dobozos peldany a te asztalodon van?

    "A szerver oldalát megírták C++-ban, a felületet meg flexben."

    Errol sehol sem talaltam adatot. Tudom, hogy a wikipedia tevedhet, de te ezt semmivel nem cafoltad, kiveve a sajat velemenyeddel.