• Komolytalan
    #108
    "Tudod miert fizetnek peldaul jol, peldaul MMORPG-ert, vagy adatbazis szerverekert, vagy a Photoshop-ert, vagy az Excel-ert, vagy a Word-ert, vagy 3D render programokert, vagy profi vago/zeneszerkeszto programokert, vagy CAD/CAM programokert, vagy az SAP-ert, soroljak meg?"
    MMO:
    Tanki Online. Nem RPG, de 3D - már a Stage3D előtt 3D volt, szoftver rendererrel. A 2.0 meg már HW renderes, ha jól tudom.
    Shakes&Fidget. Ok, ez egy poén játék, de de sokan játsszák, nagyon sikeres.
    Nadirim. Digital Reality fejleszti, idén nyáron fog megjelenni, publikus teszt már volt belőle, és hát mondhatni beszarás (én is nyomtam jobb gombot rajta, hogy ez tényleg flash-e). És az is csak SW renderer volt.

    Adatbázis szerver:
    Hány fizetős, elterjedt is van? 3? Te majd megírod a negyediket?

    PS: röhögni fogsz, de van flash alapú változata... Úgy hívják hogy Photoshop Express.

    Excel: megint csak röhögni fogsz, de éppen azt írok... Igaz hogy DB az alja, és nem egy az egyben Excel, de Excel-t kell kiváltania. A preview-k alapján már rágják a küszöböt a vásárlók).

    Most hadd ne soroljam tovább, mivel szerintem ebből látszik, hogy szűk látókörű vagy. Persze, lehet felhozni 1-1 példát, ahol a Flex nem alternatíva. Pl driver. De mondjuk ha "igazi" szövegszerkesztőt kellene írnom, amihez kevés lenne én akkor se a natív kódot választanám, hanem a JAVA-t. Mivel akkor már legalább 2 fontos platformon jól futna (OSX, WIN). A natív meg örökre marad 1 platformos móka, amely akkor, amikor a fizetőképes kereslet ilyen szinten szét van forgácsolódva különböző platformokra nem vicces.

    ""Oracle BI elég dobozos?"
    Errre gondolsz, mint Oracle BI?"
    Nem, én arra gondolok aminek a 20G virtuális gépét ideadta az Oracle-s csóka, hogy nézzük meg. És amin a táblázatokon, diagramokon jobb gombot nyomva feljött a flash helyi menüje. Szóval ha nem haragszol megint csak hiszek a saját szememnek - tégy te is így (kérj tőlük demot, indítsd el a virtuális gépet, és csodálkozz).

    "Nekem nagyon ugy tunik, hogy ok ezt megirtak C++-ban jopar OS-re, kulon-kulon. Vagy te arra vagy olyan buszke, hogy ennek valami kis reporting feluletet megcsinaltak flash-ben is, mely termeszetesen nem mukodhetne a C++-ban megirt core nelkul?"
    A szerver oldalát megírták C++-ban, a felületet meg flexben. Na vajon miért? Mert így költséghatékonyabb.