• B0nFire
  #30
  Annak idején az ilyen CPG meg Egészséges Fejbőr-féle zenekarok alapból tiltva voltak, mert olyanokat énekeltek, ami nemhogy az átkosban, hanem még a demokráciában sem állhat meg.

  SPOILER A JÓ ÍZLÉSRE VALÓ TEKINTETTEL – jelöld ki a következő szakaszt.

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  "Régi mániám:
  Tankkal átmenni Románián
  Völgyön és hegyen,
  Minden románban golyó legyen…"


  Most addig oké, hogy a románok disznóul bántak/bánnak az erdélyi magyarokkal, de ez egyértelmű uszítás. Ezek a zenekarok most átavanzsáltak "nemzetivé". Na, erre azért nem lennék büszke. Mindig utáltam, amikor egy zenész a dalaiban politizált. Annak nem ott a helye. Írjon dalt a szerelemről, szexről, a vágyiról, álmairól, hogy milyen ember ő, és hogy milyen szeretne lenni, írjon arról, amit tisztel és amit nem, az értékrendjéről, és még 1000+ egyéb témáról, de ha egy dalszöveg politikai, főleg ha aktuál-, akkor azt a dalt 10 év múlva megette a fene. (Arról most ne beszéljünk, hogy mi olyan különlegesek vagyunk, hogy itt 48 óta lényegileg semmi nem változott…) Akkor sem.

  Egy zene elsősorban szóljon a zenéről, a dallamról, a dalszöveg mindig is másodlagos. Na, de mi van ezekkel a kóbor szkinhed meg pánk zenekarokról, akik összvissz egy kvintet tudnak lefogni, meg jó gyorsan kalapálni, zenei képzettség és fantázia nuku, gyártják az EFFÉLE dalokat, mert ez milyen "pojén". De ha nem érted a dalszöveget, akkor zeneileg egy nagy nulla az egész produkció.