• whesterz84
    #17
    "...az Atom addig kisfogyasztású, míg nem 64bites(ez mondjuk nem túl érdekes) és míg nem megy 600-800Mhz fölé... ehhez meg még igen sok kell hogy a mai erőforrászabáló környezetet ellássa és akkor már ennyit a "kis"fogyasztásról..."

    ...persze lehet hogy a 8W-os TDP 1.6Ghz-en ma még nem számít olyan soknak de van még mit fejlődni egyesekhez képest.

    A kellemetlenebb része a dolognak az a "világelsőmikroprocesszora" betegség... Ugyebár közismert fárasztó jelenség a "fikázás", mint indokolatlan lehúzó kritika valamivel szemben, azonban itt hadd hívjam fel a figyelmet a jelenség inverz párjára, arra amikor már indokolatlanul erőltetnek valamit évtizedek óta.

    Valahogy nem tűnik hitelesnek a már sokcsilliomodik Intel körüli szokásos alá nem támasztott magasztaló szépirodalmi értekezés a közcikkekben, mintha valami kötelező előírás lenne ilyenekkel "ünnepelni". Persze megszoktam, még az egyetemen is az ment, hogy a nem is teljesen ebbe a szakmába vágó (pl. nem is digitális elektrós, bár elektronikai) tantárgyak egy része is sok órán keresztül pont úgy nézett ki, mintha az Intel(R)-nek lenne valami hivatalos kampányrendezvénye, mintha nem létezne más CPU-gyáros, max fél mondatban említve esetleg. A hivatalos hírforrások többoldalas dícséretrángással ajándékozzák meg az egész www-t, ha Inteléknél valami évforduló van, pedig ennyi erővel sok céget méltóbb lenne megemlíteni ha már IT, meg fejlődés a téma. És ha Inside-éknál böfögnek egyet, abból olyan cikkek nőnek ki hogy pár hónap múlva megint forradalmi fejlesztéssel fog előállni a cég, ami eddig mindig elmaradt, vagy lehet hogy nem azt nevezem áttörésnek, amit a média.