• whesterz84
    #16
    "A rendkívüli fejlődést jól mutatja, hogy ma a világ leggyorsabb processzora körülbelül 4 gigahertzes (GHz) frekvencián működik..."

    Az a baj, hogy ez tipikusan félreérthető, mert ez leginkább a gyártástech fejlődését mutatja, de nem feltétlenül kéne minden szemontból erre hivatkozva dobálózni a fejlődés szóval a procik esetében. Bár órajelre annak az arch-nak van legnagyobb szüksége, mely nem túl teljesítmény-hatékony az utasítások feldolgozásában.

    "Egy modern laptop átlagos évi fogyasztása..."

    Izé, szóval ... talán üdvösebb lenne ha nem az Intel(R) éltetése közben hoznánk fel azt hogy egy modern laptop fogyasztása milyen is kell hogy legyen Nincs atomos cuccom tehát nehéz lemérnem, de csak példaként, az Atom addig kisfogyasztású, míg nem 64bites(ez mondjuk nem túl érdekes) és míg nem megy 600-800Mhz fölé... ehhez meg még igen sok kell hogy a mai erőforrászabáló környezetet ellássa és akkor már ennyit a "kis"fogyasztásról. Ennél azért jóval hatékonyabb megoldások is vannak/voltak, legalábbis a specifikációk szerint, csak az ugye világunkat hol érdekli... Persze mivel egyik sem volt előttem igazából, nyilván nem tudom leellenőrizni a dolgokat, de az Intel-marketing szövege ennél semmivel nincs előnyösebb helyzetben hitelességet illetően.