Hangszerkesztő program írása
  • olivaoil
    #5
    "Mit csinálna az említett segédprogram hogy külön programot írsz rá?"
    - Azt inkább majd akkor teszem publikussá, amikor majd magát a programot is felteszem. Igazából egyszerű dolgokról lenne benne szó, így majd előfordulhat, hogy már van ilyen, de hát azért reménykedem, hogy én leszek az első.

    "Miért nem használsz erre a célra már meglevő hangszerkesztő programot - például Audacity vagy WavoSaur?"
    - Mint már mondtam, összefüggésben lenne a feladat más programrészletek munkájával, a felhasználó pedig nem nagyon örülne neki, hogyha külön kéne telepíteni az audacity-t azért az egy feladatért s a távvezérlés talán még macerásabb is lenne.

    "Programozási nyelv? Operációs rendszer? Elegendő parancssoros program vagy grafikus felület is kell?"
    - Programozási nyelvnek a legjobban C#-nak örülnék, mivel abban kezdtem el a többit, de nem hiszem hogy ott kivitelezni lehet ezt a feladatot, vagy csak macerásan (hogyha meg lehet oldani ezt bájtérték-számolásokkal, akkor talán C#-ban is lehet).
    - Jó lenne, ha Win32-ben tudnám folytatni, mivel csak az van. (A Linux videodrivere egyszer kisütötte a videókártyámat, úgyhogy azt nem szeretem)
    - A konzolos simán szóba jöhet, amit eddig csináltam az úgyis az...

    "Valós időben szeretnéd a két jel összeadását (például két bemenő jelet a vonalkimenetre küldeni), vagy két hangállományról (ez esetben elegendő szimpla WAV, vagy használsz valamilyen tömörítést is) van szó? Ugyanaz a bitmélység, mintavételezési ráta?"
    - Nem, nem valós időben, azt maximum majd megcsinálják mások, hogyha tetszene nekik a dolog (szerintem jól lehetne az elgondolásomat pl. rádiósugárzás titkosítására használni, de ebbe most ne menjünk bele).
    Itt szimpla WAV-okról van szó, teljesen tömörítéstől mentes WAV-okról. Gondolom könnyebb lenne az, ha a bittmélység és a mintavételezési ráta ugyanaz lenne, erre úgyis van jól bevált standard (44100 ; 16), úgyhogy ez már a felhasználó toleranciája.

    Tehát mondjuk van két db sztereó sávos hanganyag, és ezeket bármiféle tartalom/bitráta/lejátszási paraméterek módosítása nélkül egyetlen sztereó sávra veszem és azt a merevlemezre írom. Ugyanez két külön, mono sávos hangmintánál egyetlen mono sávot eredményezne.
    Így persze a két eredeti hangminta a végeredményben szétválaszthatatlan, de ez nem jelent gondot, én direkt egyetlen kimenő sávot (sztereó/monó) akarnék.