• Darth Revan9
  #17
  "Ez totális tévedés. Honnan szedtél ilyesmit? Miért bukna meg? Ahhoz, hogy tudd, hogy nézhetetlen, látnod kell. A legtöbb igényes film bukik meg inkább."

  Nem gondolom, hogy tévedés. Láttam már olyan filmeket, amelyeket a nézőközönség többségének nem nyerte el a tetszését, és ez a bevételekben is megmutatkozott.
  Az, hoyg melyik film igényes és melyik nem, már szubjektív nézőpont kérdése.

  "Azoknál a filmeknél, amely ekkora hasznot hajtanak az látszik, hogy a többségnek tetszett a reklámja."
  Az is és a film is. Mert, ha nagyon nem tetszett volna nekik, akkor a nyitó hétvége után elterjed mennyire rossz a film, sokan hallgatnak ezekre a hírekre és nem ülnek be rá. Akkor pedig már a második hétvégén akkora mélyrepülésbe kezd, hogy nem tudott volna 5-szörös, 8-szoros hasznot hajtani és nem hozta volna vissza a gyártási költséget sem.

  "Úristen, de tudod, hogy mennyi az az egyharmad? Ennyire ne legyél vak. Nagyon, nagyon kevés film van a filmtörténelemben, mely egy sikeres első rész után a nézők egyharmadát elveszítette. Általában a sikert a folytatásra még több néző követi. Nagyon ritka, hogy valami annyira ne jöjjön be a nézőknek, hogy ekkora érdeklődés csökkenés mutatkozzon."
  Igen tudom mennyi az egyharmad. A matematika jelenlegi állása szerint továbbra is kevesebb, mint a kétharmad. Sok franchise-nál megfigyelhető, hogy a később készült folytatások, előzmények nem nyerik el mindenki tetszését. Ez természetes. Akkora katasztrófális érdeklődés csökkenés viszont nem mutatkozott, hiszen a későbbi filmek 6-8-szoros hasznot hajtottak. Fintorgók minden franchise-nál vannak.

  "Így van. És a bevételek változása mutatja, hogy mennyire nem jött be a nézőknek az Baljós árnyak. Meg a negatív kritikák, meg az IMDB-osztályzat. A 6.4 is mindent elmond."
  Nem a bevételek változása csupán azt mutatja, hogy van egy bizonyos nézői csoport, aki nem azt kapta a prequeltől, amit várt. Személyes, szubjektív véleményem ezzel kapcsolatban az, hogy sokan az új Star Wars filmektől csillagrombolókat, TIE-vadászokat, Luke-hoz, Leiához, Hanhoz, Darth Vaderhez hasonló karaktereket vártak, tehát gyakorlatilag egy olyan trilógiát, mely elemeiben a klasszikust másolja, nem bírták elviselni az újításokat.
  Az IMDB-s átlag és a kritikák nem mondanak semmit. Ugyebár ma elég divatos orrba szájba fikázni, és inkább kiemelni a negatív dolgokat, azokat extra nagyra felnagyítani. És ezek elégedetlenkedők még ha kevesebben is vannak, de hangosak szoktak lenni. Személyes véleményem a mai kritikákról, hogy többségük a vak vezet világtalant kategória.

  "Látod mennyire becsukod a szemed és nem fogadod el az igazságot? Kérlek alássan, ha a harmada elpárolgott, akkor az nem azt jelenti, hogy a kétharmada szereti, hanem, hogy a kétharmad egy része szereti, más része nézhetőnek találta, megint más része közepesnek vélte, megint más része meg utálta, de megnézte a folytatást, mert jókat hallott róla, vagy mert akkora fanatikus, hogy bízott abban, hogy jobb lesz."
  Ha valaki elég nagy SW fanatikus, az szereti az új filmeket is. Aki nem szereti az új filmeket az nem SW fanatikus. Sőt szerintem még csak igazi rajongó se (persze ez utóbbi mondat csak az én véleményem)Abban igazad van, hogy arról a bizonyos kétharmadról nem tudjuk, hogy ma most éppen hogyan állnak hozzá az új filmekhez. Viszont azt se jelenthetjük ki, hogy mindannyiuk mára egy követ fúj a prequel-utálókkal. Viszont azt kijelenthetjük, hogy elég sok rajongó bizalmat szavazott az EP2-nek és az EP3-nak, máskülönben nem lettek volna anyagilag sikeresek.
  Én elég sok olyan rajongóval találkoztam, akiknek tetszett a prequel. Két olyan magyar rajongói weboldalról is tudok, ahol többségben vannak azok, akik mindkét trilógiát szeretik.
  Persze elhiszem, hogy sok prequel utálónak fáj, hogy elég sok rajongó van, akik nem értenek velük egyet, és szeretik a prequel-t.