• Magiszter
    #10
    Nos én szívesen végeznék itthonról munkát. Vidéken lakom falu szélén és ha Pestre kell bejárnom minden munkanap az autóval: 60-70 ezer, tömegközlekedéssel 50 ezer. (a bezin áremelkedésével ez még több és több lesz)
    Nos ha tegyük fel keresek havi 120-at (átlagfizu), annak a felét utazásra költöm a másik felét meg rezsi+kaja+stb. Akkor nekem jobban megéri ha itthonról dolgozom, hiszen lehet hogy 10-12 órával többet fűtök, de 1.) a fűtés mindig megy. Szerintem kevesen kapcsolják ki mikor elmennek otthonról hogy aztán az 5 fokos lakásba érkezzenek haza. 2.) Az utazás során ha kocsival mész az autód is amortizálódik, javíttatni kell ami nem 2 forint és nem fizetik sehol. 3.) Az utazás során is érnek stresszhatások, a 230-al ledudáló mercis, a kamionosok versenye az M3-ason...stb. Pesten meg még katasztrofálisabb dolgok is szoktak lenni. Aztán bemész és lehet hogy a kollégák szemétkednek, a főnök meg folyton a hátad mögött áll, mert nincs jobb dolga és csak azért liheg a nyakadba mert otthon az asszonynak fájt a feje este.

    Otthon meg bezárkózom a szobámba, bekészítem a kaját/piát, tudok főzni is közben, vagy bedobni egy mosást. És mellette dolgozom. Irodai munkánál bőven elég az internet+telefon kombó. Hisz mit csinálsz egy irodába? Interneten és telefonon kommunikálsz. Legalább is nálunk így ment anno.
    A család meg addig vagy munkában van, vagy mással foglalkozik.

    Szóval vidéki emberként azt mondom sokkal kényelmesebb lenne itthoni munkát végezni, csak sajnos erre Magyarországon kb nulla a lehetőség. Már munkát találni se egyszerű úgy önmagában.