• aaaaa
    #74
    Ilyen alapon kioszthatnának pár év börtönt találomra a kés vásárlók között is, mivel a kések egy részét gyilkosságra használják. Az adathordozók legalább felére, amire jogdíjat fizetnek, bizonyíthatóan nem jogdíjas tartalom kerül. Ezt nem ellensúlyozza az, hogy sok olyan lemez van, amire nem fizettek matrica díjat. Főleg pont azok veszik a matricás lemezeket számlásan, pl. cégek, vállalatok, akik archiválásra használják. Az egyszerű emberek akik pont filmet zenét másolnak, ha van rá lehetőségük, matrica nélkülit vesznek. Érdekes, hogy egy cég hiába tudja bizonyítani, hogy nem jogvédett tartalmat másol akár több tízezer DVD-re CD-re, mégis bekaszálják tőle a matrica díjat, amiből elvileg részesülnek olyan zenészek filmesek stb, akiket semmilyen hátrány nem ért az illető cég adathordozó használatából. Mi ez, ha nem törvényileg támogatott lopás ?
    Nagyon jól ismerem a törvényeket. A közbiztonság kérdése kb. 10 millió embert érint, a szerzői jog védelme, meg kb. 100 ezret. Mégis tízszer többet hallunk arról, mit próbálnak tenni a szerzői jog megsértőivel, miközben mosolyogva elsiklunk a "nem büntethető" tizenhárom éves köztörvényes rabló mellett, "gyerekcsínynek" minősítve, ha leszúrja az osztálytársát.
    Ha köztörvényes bűncselekmény történik a legtöbbször kussol az egész média, kisebb horderejű vidéki rablógyilkosságokról szinte nem is írnak, főleg ha az elkövető a kisebbség köreiből került ki, de ha egy kamerás kalózt fognak az azonnal országos hír lesz. Nem furcsa ez a kettős mérce ?