• lordsithlord
    #72
    Oké, nem lehet tudni, hogy mire fogják felhasználni az adathordozót. Ezt elfogadom.

    Csakhogy állítólag jogállamban élünk, ahol mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, míg az ellenkezője be nem bizonyosodik. Márpedig ez a szöveg pont az ellenkezőjéről szól, tehát tetszik vagy sem, jogtalanul szedik be az a díjat.

    Megegyezném továbbá, hogy továbbra is áll, hogy a szerzők saját bevallásuk szerint egy fillért sem kapnak a pénzből, de tovább megyek, ha egy matrica nélküli DVD ugyebár 60 forint körül mozog, egy matricás, ugyanolyan márkájú meg 400, akkor ott ugye nem 40 forint lesz a különbség. És ismét ott a kérdés: hova lesz a pénz?

    Az pedig, hogy ők úgy döntenek, kezdenek egy akciót, messze nem azt jelenti, hogy az akció ténylegesen törvényes. Nemegyszer volt már olyan, hogy utólag derült ki, hogy egy akciójuk túllépte a törvény adta kereteket, így utólag kérhettek bocsánatot (persze a nyilvánosság kizárásával, miközben elöte az illetőt a nyilvánosság elött hurcolták meg). Ezek az akciók egy ideje nem feltétlenül arról szólnak, hogy törvényesek-e vagy sem, hanem arról, hogy valamit mutassanak a külföldi forgalmazóknak. Ha pedig beüt a mennykő, van pénzük jogászokra és szükség esetén kártérítésekre is...