• gforce9
    #18
    Én meg azt látom, hogy az ős linuxosok az ubuntut bugbuntunak hívják. A windowsososknak meg egyszerűen nem áll kézre, azok akik pedig kicsit értenek a linuxhoz azok állnak ki mellette. Háááát.... :) Nem túl meggyőző marketing :) Egyébként 3 napja szórtam tele a vmwaret mindenféle windowsokkal (95, ME, 2000) meg tettem melléjük egy 10.04 LTS ubuntut. Az eredmény az, hogy míg a win 95-ön kicsi utánaolvasással-gondolással simán ment a mappamegosztás(egy olyan rendszerről beszélünk, ahol még a TCP/IP sincs az alapértelmezett protokollok között), addig a linuxon 2 választásom volt, vagy kutatok parancsokat hozzá, kitanulom aztán majd meglesz a konfig, vagy telepítsek hozzá külön app-ot, hogy úgymond kezdő linuxosként be tudjam állítani :) Hát kissé nevetséges. Hálózati megosztás konfigolásához külön app vagy parancssor? A 21. században? Tudom én vagyok a hülye. Amúgy mindjárt jön pár linux őrült, aki megmondja hogy fél kattintással lehet ilyet... Egyébként megoldottam, utánaolvasással, de ilyen marhaságra átlagember nem akar időt vesztegetni. Ezt fejből tudnia kell azonnal egy oprendszernek manapság.

    Jó lenne, ha az a linux disztribúció, amelyik széles körben terjedni szeretne, mondjuk teszemfel egyszerűen megoldhatóvá tenné a mappamegosztást a koszos otthoni gépek között (és nem, nem csak linuxos gépek vannak otthon). Nem kellene samba-val vagy parancssorral küttyögni.

    És nem, nem vagyok windows párti, fenét sem érdekli az ilyen irányú szájtépés, de azt tudomásul kellene venni az ubuntu-t fejlesztőknek, hogy az ügyfél használni akarja az oprendszert, nem szarakodni vele, teszemfel egy nyüves flashplayeren. ELhiszem én hogy a flashplayert elvi okokból nem tartalmazhatja az ubuntu alapként. Nincs ezzel baj, viszont azt nem tudom elfogadni, hogy egy flash-t igénylő weblap meglátogatásánál miért nem lehet azonnal telepíteni?