• lordsithlord
    #17
    A Linux - Windows ellentétnek csak egy része (bár megjegyzem, elég komoly része) az, hogy a programok többsége egyszerűen nem létezik Linux alá. Tudom, vannak emulátorok, de kérdem én, egy hétköznapi felhasználó melyiket fogja választani, azt, amelyikhez párosítani vagy külön elindítani kell az emulátort, vagy azt, amit egy gombnyomással elindíthat? Vagy ott van az is, amit Balu írt, hogy bizonyos esetekben csak fájlszerkesztéssel lehet beállításokat megadni (ez ugye Linux alatt elég gyakori jelenség), amihez azért már nem árt egy kis hozzáértés sem.

    Másik komoly különbség a két oprendszer között a támogatás: Linux alatt nem igazán van olyan telefonszám, amit csak felhív az egyszeri felhasználó és segítenek neki, ezzel szemben a Microsoft üzemeltet kis hazánkban is ilyen segélyvonalat. Lehet jönni a Linux fórumokkal, de azért megnézném, hogy hogyan fogja a delikvens felkeresni a Linux fórumot, ha pl. pont a hálózati eléréssel van problémája és így nincs nete :D

    A munkahelyi programok jelentős része gond nélkül fut Windows alatt, persze kivétel akad, ha adott programból nem készül friss verzió (azaz elavult), olyankor valóban szükséges lehet emuláló szoftver használatára. Ilyen esetekben viszont ezt nem a Windows hibájaként kellene felhozni, hanem vagy a program fejlesztők hibájaként, mert nem írnak újabb verziót, vagy pedig a cég hibájaként, ha nem képes egy elavult szoftvert modernebbre cserélni.

    Ha már előjött a videoszerkesztő: vannak ma már olyan INGYENES szoftverek, amelyeknél van egy alap, kis tudású program és ehhez lehet szabadon letölteni kiegészítő modulokat. A felhasználó tehát saját maga állíthatja össze, mi is kell neki, nem kell felesleges funkciókat kerülgetnie. Szerintem ez a hozzáállás elég professzionális, hogy nem erőltetek rá egy csomó felesleges sallangot a felhasználóra, tehát innentől kezdve nem értem azt a kirohanást, hogy nem létezik professzionális videoszerkesztő program.

    A konzolos játékról meg csak annyit, hogy szerencsére még mindig akadnak olyan játékok, amikkel ezerszer egyszerűbb PC-n játszani, mint konzolon, éppen ezért hülyeség az, hogy a legtöbben csak konzolon játszanak. De tovább megyek, sokan még mindig nem engedhetnek meg maguknak egy külön konzolt, éppen ezért inkább beszereznek egy komolyabb gépet és azon játszanak.