Sanctum - FPS tower defense
  • zorrobomber
    #1


    Az Unreal Engine 3 alatt futó program egy FPS nézetű Tower Defense játék.
    A készítők sok frissítést adtak ki a megjelenés óta, a legnagyobb talán a Július 7-én érkezett 4 fős kooperatív mód mely lehetővé teszi az egyjátékos mód mellett a 2-3-4 fős többjátékos élményt.
    Jelenleg 5 pálya érhető el , de ebből 2 már frissítésként érkezett a játékhoz megjelenés után.
    Steam szükséges a futtatáshoz mivel Steamworks alapon működik. Csatlakozni szerverekhez a beépített keresővel lehet de szabadon is indíthat bárki új szervert. Ezen felül ismerősökre lehet csatlakozni vagy IP cím alapján is megoldható.

    Bővebben a játékmenetről:
    FPS nézetből irányítható karakterünk Skye névre halgat, egy Elit Katona szerepében azért küldték ki a harcmezőre hogy megvédje szülővárosát , egy Elysion One nevű várost.
    Célunk a Tower Defense játékokból megismert központi mag megvédése a hullámokban érkező ellenséges hordától, talajon és levegőben egyaránt. Itt azonban nekünk is lehetőségünk van fegyverrel a kezünkben pusztítani az ellent , besegítve a tornyoknak e nemes feladatban. Belső nézetben a pályán mászkálva kell megépíteni a torlaszoló blockokat, ezek tetejére pedig lehet építeni a különféle tornyokat úgy , hogy mindenképp legyen egy szabad földi út a központi mag felé.
    Fegyvereinket és tornyainak is szabadon fejleszthetjük az adott kör végén kiosztott forrás pontokból. Fontos megjegyezni hogy korlátlan idő áll rendelkezésre egy kör után a pályát módosítani, eladni is lehet megépített blockokat és tornyokat is. Online koop játék esetén mindegyik játékosnak készen kell állnia a kezdéshez de az aktuális Host kidobhat bárkit a saját bulijából.
    Grafikailag is megfelelő színvonalat képvisel a játék ebben a kategóriában, az UT3 Engine megfelelő részletességet nyújt , változatos pályákon.
    Természetesen a nehézségi szint változtatható valamint a hullámok száma is, akár végtelenre.