• lordsithlord
    #28
    Nem attól kell félni, hogy Kína összeomlasztja a világpiacot, hanem hogy ebben a rohamos fejlesztési lázban önmagába fog roskadni. Jelenleg szép tempóban fejlesztenek, de nem nagyon van saját ötletük, éppen ezért virágzik a kínai ipari kémkedés.
    A nagy vállalatok egyre kevesebb technológiát visznek ki Kínába, mivel amint tudják, máris vizsgáljál és másolják őket, megspórolva ezzel a jelentős fejlesztési költségeket. Ez azonban a saját termékek fejlesztését gátolja, ráadásul az eredeti gyártók akár több éves tesztelés folyamán tapasztalják meg a felhasználandó anyagokat, ez pedig Kína esetében kimarad, lévén ők meg arra építenek, hogy minél többet minél olcsóbban készítsenek.
    Ez hosszú távon nem jó üzletpolitika, hiszen ha tönkreteszik a vetélytársakat, nem lesz kitől ötleteket lopni, saját fejlesztések híján pedig tapasztalatuk sincs új technológiák kidolgozásában.
    Éppen ezért jött most a hír, hogy megpróbálják visszaszorítani a hamisítást, mivel a hamisítók hatalmas károkat okoznak az eredeti gyártóknak és ezáltal a kínai "fejlesztőknek" is.