• NEXUS6
    Én úgy tudom, hogy törekednek arra, hogy ne csak $-ban legyen a valutatartalékuk, ez a 60% nekem kicsit magasnak tűnik, de majd utána nézek.

Másrészt meg a kínai gazdaság helyzetével kapcsolatban bizonyos fokig jogosak az aggodalmak. De folytatva a gondolatmeneted, a különbség az a nyugathoz képest, hogy nekik igen is van tartalékuk, az önkormányzatok, vagy az elszállni készülő ingatlanpiac konszolidációjára. Utána max nullán lesznek. A nyugat viszont el van adósodva, mondjuk pont a kínaiak felé. Ha esetleg nem csak a valuta tartalékaikhoz nyúlnak, hanem mondjuk az államkötvényeket, meg a részvényeiket is elkezdik eladni, akkor a nyugatnak kampó! Az árfolyamok leesnek, a tőzsdék az egész világon összeomlanak, és mehetünk medmekszezni a sivatagba.

Másrészt, ha csak annyi történik, hogy az eddigi túlpörgetett gazdaságukat, illetve annak anomáliáit kiigazítják, de képesek folytatni a korábbi gazdasági modelljüket, akkor nekünk szintén kampó. Csak mert abból van pénzük, hogy szinte minden országgal szemben külker aktívumuk van, ugyan is a TERMELÉS továbbra is ott folyik. 10 év alatt simán kitermelnek belőlünk egy újabb adag pénzt, feltéve, ha vigyáznak ránk nehogy csődbe menjünk, hogy tudjunk FOGYASZTANI.