• galocza
    #15
    nem világos, hogy mire gondolsz: hamisítványokra, vagy generikumokra*?
    ha előbbire, akkor nem értem, hogy szerepelhet ár, mo-n szerencsére komoly az ellenőrzési rendszer, patikai forgalomban még mindig nem volt hamisítvány.
    gondolom az utóbbira, de akkor meg hogy kerül a csizma az asztalra? azok a "másolatok" nem hamisítványok, tartalmazzák uazt a hatóanyagot, uabban a mennyiségben, mit az eredeti - s a cikk nem ezekről szól.
    amúgy van itt egy-két nagy zavar: ha nem lennének másolatok, az eredeti nem olcsóbb lenne, hanem drágább, még kevésbé érdemelné meg az ember, "hogy éljen". a másolatokkal uaz a hatóanyag sokkal szélesebb körben hozzáférhető, tehát többen érdemlik meg "hogy éljenek".
    ezt, hogy a gyógyszerek 1000 pénztől kezdődnek, megint nem tudom, honnan szedted (gondolom saját kútfő), a valós érték kb 100 ft térítési díj - a határ persze a csillagos ég...
    amúgy sem nagyon értem, mi a mondanivaló: a cikk hamisítványokról szólt. az pedig nem nagyon fogja senki életét megmenteni. a legritkább, hogy hamisítvány ha tartalmaz hatóanyagot, azt tartalmazza, és olyan mennyiségben, amit kellene. a legjobb eset ált az, ha nincs benne hatóanyag, de legalább nem szennyezett mással. persze ez is veszélyes: hamis biztonságérzetbe ringat.
    de itt egy ellenpélda: kínai, természetes, hagyományos népi stb fiúsító matériát vizsgáltak be (nem gyógyszer, étrendkiegészítő!), s mit találtak benne? sildenafilt (viagra hatóanyaga). a polgárnak persze hogy áll, benne a sildenafil, az más kérdés, hogy esetleg elviszi a szíve a "hagyományos népi keleti természetestől"...
    na mindegy, a lényeg: generikumtól nem kell félni, a hamisítványtól igen.
    persze ehetnénk mindannyian, mindenből eredetit, csak másfélszer ennyit fizetnénk tb-hozzájárulásként.

    *generikum: az eredeti után 20 megjentetett, legális "másolat", uazzal a hatóanyaggal.