• sanyicks
    #30
    Mondtam én hogy fingod sincs semmiről mint mindig:
    -Nem jók szerverprocinak? Teszt?
    - ja gyorsabb a legcsúcsabb i7 összességben (i5 csak 1-2 tesztben) olyan alkalmazásokban amik még 4 magot sem tudnak kihasználni, szóval a 4 magos bulldozer árát és teljesítményét hasonlítsad desktopon ;)
    - és lám hogy mennyire fingod sincs miről beszélsz: bulldozerben NINCS gpu, llano-ban van meg a brazosban(ugyanis ezeket szánják jelenleg külön gpu nélküli gépekbe), és ezekkel elég szépen el lehet játszogatni is, nem úgy mint az intel fos gpuival, ami kb a vindóz gui megjelenítésére elég.

    "Az x86 meg azért maradt meg, mert a többi világmegváltó procikkal ellentétben nem sz.rta le a visszafelé irányuló kompatibilitást. Nyilván sehol se alkalmazzák ma már, ezért is ugatsz te is róla."

    Ja ezért tudott rendes fejlődést is elérni más architektúra fogyasztás/teljesítményben, és árban is, és tényleg sehol sem alkalmazzák már mint lentebb írtam csak a begyepesedett wintel birodalomban. Nagyszerverekben sehol sincs, sem máshol a pc-ken kívül ;) konzolokban is powerpc, tabletekben telefonokban arm.