• Komolytalan
  #29
  Te kötekedő kis pöcs.
  Az AMD Buldozerek szerver procinak nem jók (mert intel gyorsabb), csúcs asztali procinak nem jók (mert intel gyorsabb), alsó kategóriás asztali procinak meg drágák (i5 ugyanannyiba kerül, és sebességben max azzal van partiban). Akkor mégis mi a tökömre jók? Van bennük GPU, ami hiába jobb mint az Intel által integrált, említésre se méltó fosadék, ha még így is kaka. Annyi haszna legalább van, hogy FPUból csak a fele fért bele a 125W-ba, amit csontra kihasznál. Így lett egy CPU(/FPU)nak lassú, GPUnak vicc, de legalább sokat zabáló gnóm förmedvény belőle.

  Adatbázisozásba meg jó a sok mag, feltéve hogy 1-1 mag megfelelő sebességű. Meg esetleg tud lebegőpontos műveletet is. Mert az azért elég gáz lenne, hogy ha ki akarom számolni két oszlop arányát, és ez alapján mondjuk rendezni, akkor kiírja az adatbázis szerver hogy bocs, de most menj el ebédelni, mert ezt kb 100x lassabban tudom, mint az x86.

  A GPU meg hiába hogy gyors, ha:
  1. Csak vektor műveleteket tud, fel is kell programozni, komoly memória korlátja van, stb.
  2. Nem használja jelenleg lóf.sz sem, adatbázis kezelők terén (ha már azt emlegeted).
  Amit most veszek szervert azt arra veszem, amire most szükségem van. Nem fogok 2015-ös felhasználásra szervert vennem, mert majd akkor támogatni fogják az adatbázis kezelők.

  Az x86 meg azért maradt meg, mert a többi világmegváltó procikkal ellentétben nem sz.rta le a visszafelé irányuló kompatibilitást. Nyilván sehol se alkalmazzák ma már, ezért is ugatsz te is róla.