• Komolytalan
    #28
    "NAS szerverekbe kiválóan alkalmas, ma is ezeket használják, multimédia szerverekbe is megfelelő, szintén vannak már ma is ARM procisak belőlük és még sorolhatnám, hányféle szerverbe megfelelő és megtalálható már ma is az ARM proci."
    Ezek nagyjából azok a területek, ahol proci csak azért van, hogy küldözgesse a commandokat a vezérlőknek, de jóformán semmit se csinál. Igen, erre jók. Ahogy megfelel egy 8000 Ft-os leggagyibb AMD, VIA, vagy akármi fatengelyes proci is. Mondjuk az tény, hogy az ARM szutyka még ezektől is kevesebbet fogyaszt.

    "Tehát ahol olcsó, adott feladatra képes szerver szükséges, ott az ARM simán arathat, hiszen vetélytársai árainak töredékéért képes az eszközökbe CPU-t készíteni."
    Más kérdés hogy ha nem kell számítási kapacitás egy gépbe - de mondjuk kell RAID - akkor a CPU ára az marginális (5eFt vs 3eFt, vagy valami hasonló lehet az arány). Mondjuk fogyasztásban is jobb az ARM, de ez megint csak nem sokat számít ha mondjuk RAID 1+0-ban 4 disk megy mellette. Szóval értem én hogy jó ez, de azért én kisebb irodába se ajánlanám. Mert ha eszébe jut a rendszergazdának és felrak rá egy vírus/spam szűrőt, akkor máris bedobja a törülközőt.