• KopaszIsten
    #66
    Ja ilyen nekem is volt. Azaz fel tudom magam ébreszteni, ha szorult helyzetbe kerülök az álomban. :)

    willcox érdekelne a cáfolat.

    nexus6 ez a repkedés jó buli. Én is imádok repülni álmomban. :)

    Más:
    Zuhanó érzés: általában olyankor tényleg leesel az ágyról. :D Földön koppanva persze ált. felébredsz, de előtte azt álmodod, hogy zuhansz. Ilyenem is volt.

    Ébredés után nem tudsz mozogni, csak nézni: (ezt mások is kifejtették lentebb) van ilyen ébredés utáni paralízis, mikor az agyad csak egy része ébred fel, és a mozgatásért felelős részek nem. Szar érzés, volt ilyenem (is). Pár perc után elmúlik magától, vagy erős akarattal (gondolni, hogy mozogni akarsz...) siettethető.

    Általában arról álmodik az ember, ami lefekvés előtt, vagy a nap folyamán nagyon foglalkoztatta az embert és\vagy nem tudta feldolgozni. (Pl. akciófilm, vagy egész napos FPS után tuti hogy lövölde lesz álmodban is. :D) Állítólag sok mindent ilyenkor dolgoz fel az agy. Pl. tanulásra rá kell aludni, stb. Nap közben nem érkezik mindent feldolgozni az agy, mert a laggolás nem megengedett funkció. :D Pl. sokkal jobban (nagyobb frissítéssel (pl. hány egymást követő állóképet látunk mozgónak), képminőségben) lát a szemünk, mint amivel az agyunk dolgozik, de lebutítja a képet, hogy könnyebb legyen feldolgoznia. Kicsit vicces, de így hallottam, láttam. :)