googlekereso#44
azért nem nevezném baromságnak, mert mint láthatod, valós jelenség, ráadásul olyanoknál is előfordul akiknek fogalma nincs róla, hogy most akkor ez mi az isten?
furcsa dolog az agy, nehéz megfejteni a titkait, de - legalábbis nekem - roppant érdekfeszítő
ilyen furcsaságokhoz: egyszer volt a Discovery-n, vagy a NatGeo-n, nem emlékszem már, egy műsor az "álomvilágról"... hát durva dolgok voltak benne
pl. ha az embert a REM fázisban keltik fel, akkor agykárosodás is felléphet (nem tudom, hogy milyen és mennyire, de felléphet), vagy volt olyan is aki mintha teljesen éber lett volna miközben aludt, pl.: bepakolt valamit a szennyesbe, kaját csinált... és eközben ALUDT!
nekem szerencsére nincsenek problémáim az alvással, ha egyszer elalszok úgy alszok, mint akit leütöttek, csak el kell aludnom (ami akkor nehéz, hogyha kipihent vagyok, akkor akár 3 órába is eltelhet, ez különösen nyáron szar dolog)
egyébként nekem is vannak "tudatos" álmaim, és ezekre érdekes módon tökéletesen emlékszem, akár hónapokra visszamenőleg is, pedig ez csak álom, képzelet...
az ébredéshez: nekem egyszerű dolgom van ezzel kapcsolatban, mert mikor felébredek általában pisilnem is kell, úgyhogy döntenem kell: vagy ágyba vizelek vagy nagyfiú módjára kimegyek a wc-re, és olyankor én már teljesen éber leszek (21 és fél évemmel azért illik szobatisztának lenni XD) nappal meg nem tudok se pihenni, se aludni (max. ha beteg vagyok), úgyhogy nekem fontosak az esti alvások :D
emellett nekem kb. egy hét kell, hogy átálljak egy "elalvási időpontról" egy másikra, anyám pl. akkor alszik el amikor akar, de én ha pl. hajnali egykor fekszem le, akkor hiába megyek aludni tizenegykor, akkor egyig tuti nem alszok el majd jön a ráadás, amire már "pihent" állapotba jutok, úgyhogy még hosszabb idő elaludni, ezt úgy szoktam megoldani, hogy beállítóm az ébresztőt, hogy korán keltsen, így fáradtabb leszek, ezért akár hamarabb is el tudok aludni