• willcox
    "Viszont ilyenkor gondolkozni is lehet es mivel az ido mulasa mas modon erzodik, ezert tobb oras szellemi munkat is el lehet vegezni par perc alvas alatt, csak ebredes utan le kell irni amit kitalalt az ember" - ezt meg tudom erősíteni. Volt már olyan, hogy több napig gondolkodtam egy problémán, de nem sikerült jó megoldást találnom. Nagyon intenzíven foglalkoztam a dologgal, és a probléma még álmomban is előjött, akkor viszont megtaláltam a megoldást. Miután felébredtem, azonnal leírtam, és jó lett a megoldás. Persze ennek az ellenkezőjére is volt példa. Már álmomban is marhaságnak tartottam a dolgot, de az álmomban mégis működött, amikor meg felébredtem, akkor látszott csak igazán marhaságnak és képtelenségnek.

"Az alvas kozbeni paralizis hirtelen felebredes utan csak nagyon rovid ideig tart, nallam pl. szem es legzes iranyitas azonnal van, fizikai mozgas pedig 2-3 masodperc utan lehetseges." - nálam ilyen kihagyások nincsenek. Én azonnal felébredek (fel is kelek), és sem mozgási, sem más problémáim nincsenek.
    Egyébként alvás közben az ember szokott mozogni, megfordulni, stb. Állatokon is jól megfigyelhető (pl. kutyán, macskán), ha éppen álmukban szaladnak, stb. Vagyis ez a "bénulásos" dolog baromság szerintem.