• lordsithlord
    #13
    Cégeknek nem éri meg a saját összerakás, mert náluk a teljesítmény mellett fontos a garancia is, hiszen ha megvesznek egy gépet, annak a legjobb esetben is 3 évig értéke van, amíg pedig értéke van, addig nem selejtezhetik le.
    Éppen ezért a cégeknek jobban jön a 3 vagy több év teljeskörű garancia, ami alatt ha elromlik a gép, csak hívják a márkaképviselőt és az intézi a szervizt, mintha akár jóval olcsóbban összeraknák a gépet, de ha meghibásodik, akkor macerásabb szervizeltetni.

    A márkás PC-k éppen ezért inkább céges felhasználásra vannak belőve, de természetesen különböző teljesítményekkel, amiket az altípusok jelölnek, hiszen célirányos felhasználáshoz készítik őket, azaz adott feladathoz megfelelő konfig lesz belőve. Elvégre más konfig kell egy 3D-s tervezőnek vagy programozónak és egészen más elég egy szimpla irodai felhasználáshoz.

    Éppen ezért valóban a márkás gépek bizonyos tekintetben nem olyan jók, mint az összeállított társaik, de mint mondtam, nem is az átlagos felhasználóknak vannak kitalálva.