• Komolytalan
    #32
    x86 mindig is a legtrágyább architektúra volt - ahogy a windows is a legtrágyább oprendszer - mégis piacvezető tudott maradni, míg a szuperjó konkurensek kihaltak, vagy megelégedtek a maguk 5% piaci részesedésével. Motorola 68xxx, Amiga mond valamit? És hol is van most?

    A másik az, hogy 4.4 cent bevétel procinként, az vicc. Az intel egy i7 procin nyereségként az ezerszeresét könyveli el. Biztos aggódnak az ARM miatt, hát persze. Ha akarna gyárthatna ARM procit - vagy akár ARM alapú, de erősen továbbfejlesztettet - , mert van pár gyára, meg mérnöke. Valahogy csak ki bírná köhögni azt a 4.4 centet is. Egyszerűen csak nem éri meg neki, mert a napi nyeresége több, mit amit az ARM egy év alatt összeizzad.

    Az tény, hogy hordozható kütyükbe az x86 nem jó, a nagy fogyasztás miatt. Az ARM jó, de nagyjából az is ott tart már, hogy mindenféle trükkökre készül hogy kordában próbálja tartani a fogyasztását (pl beraknak egy "buta" arm magot 2 "okos" mellé, és ha nem kell craft, akkor csak a buta működik. Ez hack, nem megoldás. Ez mutatja hogy az ARM architektúra is ott van, hogy ha gyorsabbat csinálnak, akkor már az 1 napos üzemidő se lesz meg. Arról ne is beszéljünk, hogy ez az egész okos hordozható izé - főleg a tablet vonal - lufi. A felhasználók nagy része megvesz 1-1 okos készüléket, aztán mikor rájön, hogy nem használja másra mint mondjuk mp3 lejátszásra, akkor következőt már nem fog venni. 1-2 év és összeomlik ez a piac, ahogy a netbook piac is összeomlott.