• kvp
    #13
    "Csak ugye ez nektek újdonság mert el a felső 10.000 játékszere és nem hallotatok róla"

    Nem igazan az, meg a mediamarkt-ban is van par ilyen. Arrol nem beszelve, hogy itthon az also 2 millio (az uj tobbseg) is televan hasonlo keszulekekkel es jellemzoen a kozeposztaly hasznal meg mindig regi dolgokat, mivel csak a fizetesbol elok nem engedhetik meg maguknak.

    Egyebkent az ilyen online keszulekek engem is zavarnak, foleg biztonsagi szempontbol. Ami az autopalyahidon aldogalo hacker csak az alatta elhalado bluetooth-os kihangositoba tud beleuvolteni, addig nincs akkora gond. Ha a fekrendszert is ki tudja kapcsolni, akkor mar azert nagyobb a baj.

    Nyugaton mar most is volt jopar baleset amikor a szoftver ugydontott, hogy akkor o most elinditja a kocsit (jellemzoen amerikai autok alltak ki a garazsajton keresztul) vagy eppen atx-es modon kellett volna leallitani a motorvezerlo rendszert az elszabadult es fek nelkuli kocsin, 5 masodpercig nyomva a muszerfalon a power gombot (jellemzoen japan hibrid autok hibaja).

    Szoval ertem en, hogy jo az ha az elektromos fogkefe is rendelkezik vezetek nelkuli kapcsolattal, de egyaltalan nem biztonsagos, ha pl. egy furogepnel egy kinai vagy indiai kisiskolas donti el, hogy pl. fejcsere kozben mikor kapcsoljon be. Amiota jopar eve sikerult bennragadnom a siemens intelligens haz demo kamionjaban, mivel a villanytuzhelyen a teafozes parancs keresese kozben lefagyott a fal moge rejtett kozponti gep es csak a biztositek le es felkapcsolasaval sikerult ujrainditani hogy az ajtok nyithatoak legyenek, azota nem igazan biztok az ilyen rendszerekben, foleg ha kihagyjak a mechanikus felulbiralas lehetoseget. (ezt hivjak die by wire technologianak)