Nem, csak arról van szó, hogy mivel a konzol egy zárt rendszer, aminek a belsejét a júzer nem cserélgetheti kéthavonta, így elég kötött, hogy mire kell fejleszteni, és meddig nyújtózkodhatnak a takaró alatt. Ebből következik, hogy míg a PC-s játékok gépigénye folyton növekszik, konzolon a Modern Warfare 3 ugyanazon a vason fut, mint a Modern Warfare első része. Míg a PC-ről ugyanez nem mondható el, nekem pl. már a World at War sem indul el a VGA miatt. És azért egy Xbox360-as játék full HD-ben nem csúnya manapság. PC-n sincs ám olyan nagy fejlődés, mint ahogy azt te látni véled a félévente kijövő újabb processzorok és kártyagenerációk alapján, legalább fele részben az nem más, mint szegény szerencsétlen földművesek szeme világának bántalmazása.
Én semmiképpen sem tekintem a fejlődés megállásának, hogy nem kell évente cserélni a gépet, mint PC-n, ha ugyanazt a HD élményt meg akarod őrizni. Játékra jobb a konzol, ha a fejlesztés kérdését nézzük. Én ugyan nem vennék, mert nem játszok annyit, drága a játék, a warez meg macerás, jobb egy PC, ami munkára és játszani is jó. Bár PC-n sem mindig éri meg warezolni, amikor egy Arkham Asylum 1500Ft akciósan az 576-ban, a komplett GTA sorozat pedig 2300 a Steam-en (1-4, + kiegészítők).