• Macropus Rufus
    #64
    nos jól megkésve de megvettem. Spúr vagyok, nem fogok több 10k kiadni egy játékra (1x volt ilyen a Quake4 esetében azóta soha).
    Most meg 3990-ért megvettem PS3-ra.
    Nos még csak 3 óra 48 percet játszottam vele, tehát igen csak az elején vagyok. Elsősorban Wellspringben mászkálok. Sztem a játék hozza a posztapokaliptikus hangulatot. Igen vannak hibái, pl. a lassan betőltődő texturák, de ki az aki egy hentelés közben ezeket nézi? :o Mire meg ránézel már be van tőltve. Ezt én szőrszál hasogatásnak nevezem. A játék feelingje elkapott. Az elején tényleg lassan megy, lassan indul be a sztori, de ha beindul akkor nagyon jó. De mondom még csak az elején vagyok, de már most is magával ragad. A felhők statikusságát leszarom, nem a felhőket kell báuúlni. Egyébként a lejjebb említett fénysugarak megvannak. Ha poros v. félhomályos helyen vagy, akkor ott vannak azok a sugarak. A lövésekről annyit, hogy az elején egy közönséges pisztollyal henteltem. És baromira élveztem a dolgot. Továbbá one shot one life embereknek üzenem: egy pisztollyal is max. két lövésből le lehet teríteni az arcokat, de ha a nagyobb és erősebb skulót rakod bele akkor egy lövés elég ahhoz, hogy kifeküdjenek, bár hol is találod el őket. Ami nem gyerebe az a kocsi irányítása. De ezt is meg lehet szokni. Az viszont tény, és ezzel nem is lehet vitatkozni, hogy a pályák egyáltalán nem nyitottak. Nem lehet akárhová menni. Egy korátot sem enged átugrani a program. De ez más játékra is jellemző lehet (pl. régebbiek esetén Killzone széria, Resitance széria stb.. )
    Továbbá a tárgyak részben statikusak csak. Egy elbaltázott lövés és repűl minden a fenébe. Természetesen az is igaz, hogy egy csomó utat dobozokkal zártak el. De ez beleillik a zárt világ dologba. Viszont még ez a zárt világ is baromi nagy. Tök jó beszélgetni (már amennyire lehet) az arcokkal, sok esetben kap az ember értékes infókat. Szóval nálam - egyenlőre 9/10
    Amit hiányolok az az, hogy PS3-on "csak" 720p-ben megy és nem 1080-ban.
    Aki ismer az tudja, hogy baromi kritikusan állok a konzolos fps játékokhoz ui. szerintem fps-t legjobban egér-bill. kombóval elhet járszani és nem kontrollerrel. Ezért nálam sok játék leszerepel. (a párom meg imádja a kontrollert, mert neki az egyszerübb)
    De eddíg ez az a játék aminek az irányítása kézre áll. Jó buli a fejlesztés is. Igaz ehhez keresgélni kell dolgokat, de aki játszott anno a Wolfeinsten/Spear of Dusting/DOOM1-2-vel annak ez nem lesz újdonság. Ott is mindig keresni kellett vagy kulcsot, vagy kódkártyát, vagy lőszert. Szóval ez is meg van ebbe a jétékban.
    Lehet, hogy más gémer 15-20 óra alatt letudja, de ha végig jár mindent akkor ki van zárva, hogy a mellék küldetésekkel együtt ennyi idő alatt be lehet fejezni. Csak a Wellspirnben a "job wall"-on tucatnyi küldetést lehet találni. + a krimóban. No meg a sheriff és a polgármester is ellát minket rendesen és ez még csak egy része a játéknak, ui. az emberektől is kapunk küldtetést. (egy öreg csaj megkért pl., hogy keressem meg az eltünt ismerősét... meg is találtam, éppen valami zombi szerű izé próbálta megenni) Szóval ez a 15-20 óra gyanusan kevés.
    Lejebb írták a csatornás részt. No igen. A PS3 demója eleve ott játszódik. Ott határoztam el, hogy meg kell vennem a játékot. Szóval én egyenlőre nem csalódtam benne.