• kvp
    #6
    "Másrészt felesleges is a totális kontroll - egyrészt mert erőforrásgényes, másrészt a honpolgár úgyis közszemlére teszi az adatait a közösségi portálokon."

    Annyira azert nem veszes, rogziteni mindent lehet, csak legfeljebb nem hallgatja meg senki.

    "bban is biztos vagyok, hogy sokszor engedély nélkül is megy a lehallgatás,"

    Magyarorszagon pl. nem, itthon biroi vagy miniszteri engedellyel lehet vegezni. Anno az oktoberi esemenyek kozben szuletett egy olyan miniszteri engedely, hogy visszavonasig mindent le lehet hallgatni... Egyszeruen csak nem dolgoznak fel minden adatot, mert ahhoz tobb ember kellene, de minden legalisan van lehallgatva.

    A skype pedig tobb modon is torheto. Egyreszt torjaival, mint a fenti cikkbol is kiderul, masreszt a kulcsok segitsegevel, amit par eve szinte minden nato tagallam megkapott az amerikaiaktol. Ujabban mar par nem nato tagallam is rendelkezik veluk...

    A feti szoftverrel az a baj, hogy nem lehallgato, hanem taviranyito szoftver, tehat a fertozott gep feletti iranyitas atvetelere szolgal. Igy az iranyito szemely barmit megtehet a gep tulajdonosanak a neveben. Ez nagyjabol 0-ra csokkenti a birosagon az igy gyujtott adatok hitelet, sot a geprol a hagyomanyos passziv lehallgatassal gyujtott adatok hitelet is. De a gep merevlemezenek tartalma is kerdesesse valik, mivel (mint minden normal zombi gepnel) barki odatehette. Roviden szolva: pr szempontbol, jogi szempontbol es politikailag is ongol. A komoly bunozok pedig rendes titkositast es vedett gepeket hasznalnak, itthon is.