• bvalek
    #9
    Az eddigi tapasztalatok alapján ennek a hírnek nagyobb a füstje mint a lángja. Sem a Google sem a Facebook nem képesek rá, hogy célzott reklámokat rakjanak az oldalakra amiket nézek. A Google személyes keresés optimalizációja inkább zavar, mivel teljesen ad-hoc saccolja meg a korábbi kereséseim alapján, hogy mi érdekel. A fizikát nagyjából eltalálja, de tekintettel arra, hogy millió helyen megadtam az érdeklődési körömben, ez nem nagy kunszt.

    Ezek is azt hiszik, hogy ha gyártanak egy hatalmas adatbázist, amibe mindenki adatait felveszik, a rendszer majd megtalálja a korrelációk alapján a leendő bűnözőket. Aztán ki fogja hozni, hogy a kenyérfogyasztást követő 24 órán belül követik el a legtöbb bűncselekményt, és reggeli közben rád töri az FBI az ajtót miközben kened a vajaskenyeret...

    Az etnikai hovatartozás és a bűnözési gyakoriság közötti kapcsolatot viszont ez a rendszer is garantáltan ki fogja mutatni (ez nem rasszizmus, a kapcsolat létezik, egyszerű rendőrségi statisztika). Ekkor a liberálisok el fognak kezdeni sipákolni, és kierőszakolják, hogy a rendszer ne vegye figyelembe a politikailag inkorrekt paramétereket.

    Ezzel az állam kap még egy használhatatlan bürokratikus koloncot a nyakába, ami csak viszi a pénzt de értelme semmi.