• lacyb
    #14
    Hogy mi volna a jó megoldás azt nem tudom, de hogy a mostani egy rakás.. az biztos. És ehhez a magyar "jogvédők" még hozzátesznek nem is kicsit
    Pénzéhes rablók.
    A digitális tartalmakról szólva az, hogy alapszinten MINDENKIT rabló gazembernek néznek, aminek ékes példája a memokártyák jogdíja ami azért felháborító, mert pl az én fényképezőgépem kártyáján még az életbe nem volt más csak saját fotó. De egy pendrájv vagy akár DCD vagy DVD lemez esetén is helytálló lehet hogy nem film, hanem a saját képek dokumentumok vagy bármi más nem jogvédett tartalom kerül rá, de mind matricás artisjus által.
    De nézzük a másik felét.
    Azt mondják a jogvédők, hogy mikor veszünk egy CD-t vagy DVD-t akkor tulajdonképpen a szerzői jogokat vesszük meg tehát azt, hogy hallgathatjuk-nézhetjük a zenét, filmet.
    Az alapanyag képezi a legkisebb részét egy eladott lemez árának.
    A Bluray meg drága és nem terjed.
    DE!!
    Ha én pl megvettem egy film nézési jogát egy eredeti lemezzel, akkor pl mért nem lehetne az, hogy viszem az eredeti DVD-m a kiadóhoz vagy forgalmazóhoz, és némi plusz ráfizetésével ami az előállítás költsége és a jogdíj különbözet, kapok helyette BD lemezt?? Mivel egyszer már megvettem jogdíját kifizettem
    És van aminek sokadszorra. Kezdtük a VHS kazettával, aztán a DVD, de azt kiadták újra szinkronnal vagy díszdoboz, vagy bővített, vagy rendezői vagy vágatlan változatban, így sokan vették meg mégegyszer és most itt a BD lemez, és ki tudja hogy pár év mulva mit akarnak majd újra eladni??