• Wassington
    #349
    "A legnagyobb kihívással alighanem a keresztényeknek kellene megküzdeniük, mivel a keresztény hitbe a legnehezebb más intelligens lények beleillesztése."
    "a kereszténység lehet az első és egyetlen, ami belebukhat az új ismeretekbe"
    "Úgy tűnik, ez csak a kereszténységnek jelent majd problémát"

    Na kíváncsi lennék, hogy honnan vették ezeket a baromságokat... minden bizonnyal e neves teológusoknak halvány gőzük sincs más vallások dogmatikájáról és belső pilléreiről.
    Iszlám: Egyedül a föld viseli Allah nevét - a többi létformával akkor mi van? Nem tartoznak Allah alá? Nem is az ő teremtményei? necces...
    Budhizmus: Lélekvándorlás a földön létezők hálózata, melyet az egységes világlélek irányít - más bolygók létezőit akkor ki irányítja?
    Judaizmus: Az én JHWH nevem és jelenlétem örökre a Sionon és Jeruzsálemben lesz - hmmm.. akkor minden lakott bolygón van egy Jeruzsálem nevű város? érdekes...
    Hinduizmus: a védák (Istenek bölcsességei) csak az emberek kiváltságai - az ufók akkor kimaradnak? milyen örök igazság ez?
    Mormonizmus: kizárólag a mormon-fogadalmat (mormon templomban) tevők kerülhetnek majd Isten közelébe - minden lakott bolygón lenne mormon-templom? kétlem...

    Egyszóval ezek a kereszténység-fikázó cikkek már kezdenek nagyon az agyamra menni... pláne, hogy még egyetlen, örökítőanyaggal rendelkező földönkívülit sem találtak még, nemhogy intelligens civilizációkat... le kéne végre szállni a magas lóról (csak egy vélemény)